Ο κόσμος νομιμοποίησε το μνημόνιο, λέει ο ξάδελφος Τσίπρας

Εφόσον η εφαρμογή του 3ου μνημονίου είναι δεδομένη για το ΣΥΡΙΖΑ δεδομένη θα είναι και η προσπάθεια των στελεχών του να βρουν άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και σαν καλύτερο άλλοθι φαίνεται πως θεωρούν τη ψήφο του λαού.
Αυτό άλλωστε υποστηρίζει οΓιώργος Τσίπρας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και ξάδελφος του πρωθυπουργού, που γράφει στο λογαριασμό του στο Facebook ότι ο λαός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε το μνημόνιο, άρα και τα αντιλαϊκά μέτρα άρα και την κυβέρνηση που θα τα εφαρμόσει.
Γράφει: «Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαιρεί από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους. Σε τελευταία ανάλυση, είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο».
Αφού λοιπόν νομιμοποιήθηκε το μνημόνιο πολιτικά, εκείνο που απομένει είναι η εφαρμογή του από εκείνους που εξέλαβαν την ψήφο και σαν εξιλέωση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Στην ίδια ανάρτηση αναφέρει πως ο κόσμος «μας είπε ολόψυχα πως παρά τα όσα έγιναν μας δίνει μια γεμάτη ευκαιρία να πάμε τα πράγματα ως εκεί που υποσχεθήκαμε».
Η τελευταία υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιστή τήρηση της συμφωνίας του νέου μνημονίου με διαπραγμάτευση κάποιον ισοδυνάμων που θα μεταφέρουν τα βάρη από φτωχό σε φτωχό. Αυτά ακριβώς έλεγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όταν κέρδισαν τις εκλογές του 2012,  εμφάνισαν το αποτέλεσμα σαν νομιμοποίηση του δικού τους μνημονίου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget