Ο Αλέξης Τσίπρας να υλοποιήσει το μνημόνιο όπως προβλέπεται, ζητά η γερμανική κυβέρνηση

Σαφές μήνυμα να υλοποιηθεί το μνημόνιο όπως προβλέπεται, εκπέμπει η γερμανική κυβέρνηση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τη νέα του κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «ένας πρωθυπουργός, ο οποίος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το πρόγραμμα, εφόσον ξαναγίνει πρωθυπουργός θα φροντίσει και στη χώρα του ώστε η υλοποίηση να γίνει όπως προβλέπεται. Αυτό περιμένουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι και σε αυτό το πνεύμα θα είναι και η συνεργασία μας».
Επανέλαβε τη θέση της γερμανικής καγκελαρίας πως όποια κι αν είναι η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει την υπογραφή του 3ου μνημονίου, λέγοντας ότι «έχουμε μια πολύ καθαρή βάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτή είναι οι συμφωνίες που έγιναν στο τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο δεν έχουν συναφθεί με κάποια κυβέρνηση, αλλά με την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί την πλήρη ισχύ του και πέρα από μια εκλογική αναμέτρηση και πέρα από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης. Σε αυτή τη βάση θα συνεργαστούμε εμείς και σίγουρα και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση».
Σε ερώτηση αν η γερμανική κυβέρνηση εμπιστεύεται τη νέα ελληνική κυβέρνηση, απάντησε ότι το Βερολίνο παίρνει σοβαρά την κάθε ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε «πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε το σχηματισμό κυβέρνησης». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget