Βρετανία: Κατάργηση των δωρεάν γευμάτων στους μικρούς μαθητές προωθεί η κυβέρνηση

Στην κατάργηση των δωρεάν γευμάτων που παρέχονται στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του σχολείου προσανατολίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, στο πλαίσιο της σύνταξης του νέου προϋπολογισμού, που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Η κατάργηση των δωρεάν γευμάτων στο σχολείο, για όλους τους μαθητές μεταξύ τεσσάρων και επτά ετών, ανεξάρτητα από το εισόδημα των γονέων τους, γίνεται στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών του προϋπολογισμού κατά 40%, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Σε αυτές τις περικοπές εντάσσονται και τα 14 δισ. λίρες, που αποτελούν τα χρήματα που δίνονται για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του σχολείου, ενώ το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων κοστίζει περί τα 800 εκ. λίρες.
Η πρόθεση της κυβέρνησης Κάμερον να καταργήσει τα δωρεάν γεύματα προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους γονείς, που κερδίζουν «χρόνο και χρήμα» χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και τους ειδικούς, που τονίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζει την υγεία αλλά και την «διατροφική παιδεία» των μικρών μαθητών.
Το παραπάνω δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Αντίθετα εντάσσεται σε μία γενικότερη πολιτική, με στόχο τη μείωση των δαπανών για τη δημόσια παιδεία, που ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις (και) στη Βρετανία. Μάλιστα έρχεται την ίδια ώρα, που όλο και περισσότερα δημόσια σχολεία σε όλη την Αγγλία ζητούν από τους γονείς να «βάλουν το χέρι στην τσέπη», για να τα ενισχύσουν οικονομικά, καθώς η χρηματοδότησή τους από τον προϋπολογισμό βαίνει διαρκώς μειούμενη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget