Αφοσίωση στο μνημόνιο ζητάει ο Ντ. Τουσκ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τις δεσμεύσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή του μνημονίου, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον Αλ. Τσίπρα. 
«Η αφοσίωση και η ηγεσία σας στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι κρίσιμη, προκειμένου να σημειωθεί η διαφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο Ντ. Τουσκ, επισημαίνει ότι πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ στο σύνολό της, είναι οι ίδιες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως η προσφυγική κρίση και η δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. «Ελπίζω ότι αυτές οι εκλογές τώρα θα παράσχουν την πολιτική σταθερότητα που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφέρει πως θα τον καλωσορίσει στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, επέκρινε την απόφαση του Αλ. Τσίπρα να συνεργαστεί εκ νέου με τους ΑΝΕΛ. «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει το συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», ανέφερε ο Σουλτς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, όπως μεταδίδει το «Reuters». «Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα» πρόσθεσε. 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημά στον Αλ. Τσίπρα όπου εκφράζει «την ελπίδα να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία». Ο Βλ. Πούτιν προσδιορίζει τα πεδία όπου μπορούν να υπάρξουν μπίζνες κυρίως στο εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό (τομέα).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget