Το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου Καισαριανής «Αιολία»

Δωρεάν προβολές Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη
Οι δωρεάν προβολές τουθερινού κινηματογράφου «Αιολία», του Δήμου Καισαριανής, που λειτουργεί στην καρδιά του άλσους στο Σκοπευτήριο, διευρύνονται και πλέον περιλαμβάνουν τις προβολές Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης και παρά την αύξηση στο ΦΠΑ, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, η τιμή εισόδου για τις μέρες Παρασκευή έως Κυριακή παραμένει στα 5 ευρώ.
Ανάμεσα σε άλλα, σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Καισαριανής επεσήμανε: «Θέλουμε μ' αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε μια μικρή διέξοδο από τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει το capital control στον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας, η οποία αδυνατεί να καλύψει τα στοιχειώδη, μετατρέποντας έτσι την ψυχαγωγία σε πολυτέλεια. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα και μπορεί να λειτουργεί ως έμπνευση στον αγώνα που δίνει ο λαός και η νεολαία μας καθημερινά. Αυτός άλλωστε οφείλει να είναι ο ρόλος ενός Δημοτικού Κινηματογράφου, μια όαση μέσα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών λειτουργιών, ένα σημείο συνάντησης του λαού και της νεολαίας με τα μεγάλα επιτεύγματα της θεραπαινίδας Τέχνης».
Οι προβολές του Αυγούστου
Σήμερα: «Το μυστικό της Μέιζι» (2012), σε σκηνοθεσία Σκοτ Μακγκί, με τους: Τζούλιαν Μουρ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ. Ο επιτυχημένος έμπορος έργων τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα θα μπουν σε ένα σκληρό δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας την επιμέλεια του παιδιού τους.
3 Αυγούστου: «Τα 400 Χτυπήματα» (1959), σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό, με τους: Ζαν-Πιερ Λεό, Αλμπέρ Ρεμί. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού.
4 - 6 Αυγούστου: «Δεσμώτης του Ιλίγγου» (1958), σε σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Ντελ Γκέντες. Ενας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.
7 - 9 Αυγούστου: «Ο κύκλος των αναμνήσεων» (2013), σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεμπλίτζκι, με τους: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο βετεράνος αξιωματικός Ερικ Λόμαξ γνωρίζει και παντρεύεται τη νοσοκόμα Πάτι. Μόνο που τα τραύματα που έχει κληρονομήσει από την αιχμαλωσία του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δημιουργούν συνεχείς εντάσεις στο ζευγάρι.
10 Αυγούστου: «Το όνομα του ρόδου» (1986), σε σκηνοθεσία Ζαν Ζακ Ανό, με τους: Σον Κόνερι, Μάρεϊ Αμπραχαμ. Το 14ο αιώνα, ένας διανοούμενος και αντικομφορμιστής μοναχός ερευνά μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους σ' ένα απομονωμένο μοναστήρι.
11 - 13 Αυγούστου: «Σιωπηλός μάρτυρας» (1954), σε σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι. Καθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ παρακολουθεί βαριεστημένα από το παράθυρό του τα γειτονικά διαμερίσματα. Οταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα...
14 - 16 Αυγούστου: «Σε λάθος χρόνο» (2013), σε σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ, με τους: Τομ Χάρντι, Ρουθ Γουίλσον. Ο μηχανικός Αϊβαν Λοκ φεύγει αργά το βράδυ από το εργοτάξιο προς άγνωστη κατεύθυνση. Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την πορεία του έργου γιγαντιαία χύτευση σκυροδέματος, για την οποία είναι υπεύθυνος, ο Αϊβαν θα ταξιδέψει από το Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο...
17 Αυγούστου: «Η Διεθνής» (2006), σε σκηνοθεσία Μουχαρέμ Γκιλμέζ, με τους: Τσεζμί Μπασκίν, Οζγκου Ναμάλ. Σε μια κωμόπολη της Τουρκίας οι τοπικοί μουσικοί αναγκάζονται από το χουντικό καθεστώς να σχηματίσουν μια μπάντα που θα παίζει μόνο πατριωτικά εμβατήρια. Ο μαέστρος, όμως, μαθαίνει απ' την κόρη του τον Υμνο της Διεθνούς και αποφασίζει...
18 - 20 Αυγούστου: «Fahrenheit 451» (1966), σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό, με τους: Τζούλι Κρίστι, Οσκαρ Βέρνερ. Σε μια μελλοντική καταπιεστική κοινωνία η δουλειά του πυροσβέστη Γκάι Μόνταγκ είναι να εντοπίζει και να καίει βιβλία, τα οποία είναι πλήρως απαγορευμένα. Η γνωριμία του με μια κοπέλα, όμως, θα τον κάνει να αρχίσει να αμφισβητεί τις διαταγές.
21 - 23 Αυγούστου: «Ιστορίες για αγρίους» (2014), σε σκηνοθεσία Ντάμιαν Σιφρόν, με τους: Ρικάρντο Ντάριν, Ρίτα Κορτέζε. Ενα αεροπλάνο γεμάτο επιλεγμένους επιβάτες, μια βιαστική οδική προσπέραση, ένας μηχανικός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...
24 Αυγούστου: «Κάτω από τις Βόμβες» (2007), σε σκηνοθεσία Φιλίπ Αρακτίνγκι, με τους: Ναντά Αμπού Φαράτ, Ζορζ Καμπάζ. Μια γυναίκα, με τη βοήθεια ενός ταξιτζή, αναζητά τον μικρό γιο της στο βομβαρδισμένο από τους Ισραηλινούς Νότιο Λίβανο.
25 - 27 Αυγούστου: «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές» (1953), σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χόκς, με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τζέιν Ράσελ. Δυο showgirls αποφασίζουν να πάνε στο Παρίσι σε αναζήτηση πλούσιων συζύγων...
28 - 30 Αυγούστου: «Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα» (2014), σε σκηνοθεσία Ζαν - Πιερ και Λικ Νταρντέν, με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε. Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.
31 Αυγούστου: «Δέκα Μικροί Νέγροι» (1965), σε σκηνοθεσία Τζορτζ Πόλοκ, με τους: Χιου Ο' Μπράιαν, Σίρλεϊ Ιτον. Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη, μετά την πρόσκληση ενός μυστηριώδους οικοδεσπότη. Ο καθένας κρύβεται με κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget