Σ. Ζαριανόπουλος: Η διατλαντική συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ είναι το οικονομικό ΝΑΤΟ, ίδιο αντιλαϊκό και βάρβαρο με το στρατιωτικό (VIDEO)

Η διατλαντική συμφωνία που ετοιμάζεται εν μέσω έντονων αντιθέσεων ΕΕ - ΗΠΑ αποτελεί το οικονομικό ΝΑΤΟ, το ίδιο αντιλαϊκό και βάρβαρο με το στρατιωτικό. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο το πρωί της Τρίτης 7 Ιούλη 2015. 

Πρόσθεσε ότι επιδιώκει ισχυροποίηση των ευρωατλαντικών μονοπωλίων απέναντι σε ανταγωνιστές τους σε Ρωσία, Κίνα και αλλού. Ενιαίος οικονομικός χώρος σημαίνει κοινοί κανόνες που σκληραίνουν, κατάργηση δασμών, περιορισμών κίνησης κεφαλαίου και εμπορευμάτων, απελευθέρωση αγορών, ιδιωτικοποιήσεις. 
Κι όλα αυτά, συνέχισε, πάνε μαζί με τον πιο σιδερένιο κανόνα, κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, χτύπημα μισθών, Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. 
Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής επισήμανε ότι τροπολογίες κομμάτων του ευρωμονόδρομου για επιμέρους βελτιώσεις όχι μόνο δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της, αλλά παραπλανούν. Για το ΚΚΕ, οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν, να ματαιώσουν τη διατλαντική συμφωνία, να ανατρέψουν το δρόμο ανάπτυξης που αυτή υπηρετεί. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget