Νέες προτάσεις αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση το Eurogroup

Νέες προτάσεις αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση το Eurogroup, που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις Βρυξέλλες, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή του, σηματοδοτώντας τα νέα παζάρια που ξεκινούν μεταξύ Ελλάδας - εταίρων, στο φόντο του παραπλανητικού δημοψηφίσματος που έστησε η κυβέρνηση για να αποσπάσει τη συνενοχή του λαού στη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων.
«Το Eurogroup θα συζητήσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδα. Οι υπουργοί αναμένουν νέες προτάσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών», σημειώνεται στην ανακοίνωση για το αυριανό Eurogroup.
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 14.00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει στις 19.00 η Σύνοδος Κορυφής. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες της Ευρωζώνης. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Είναι στο χέρι της Ελλάδας τώρα να καταθέσει προτάσεις», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας πως το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει αυτομάτως έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επίσης φέρεται να είπε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί ταμπού» και ότι η ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες «δεν μπορεί να μειωθεί».
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος τόνισε ότι η Ισπανία είναι ανοιχτή στην διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα. Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει. «Λαμβάνουμε υπ' όψιν το "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα, ωστόσο σε σχέση με το ζήτημα της Ελλάδας τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια», ανέφερε.
«Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα. Ασχέτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια, η προσαρμογή της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. Πρόσθεσε πως «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας» και πως «οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξαναρχίσουν μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget