Την πρόταση για διετές μνημόνιο 30 δισ. ευρώ μέσω του ESM επαναφέρει η κυβέρνηση

Με «non paper» η κυβέρνηση αναφέρει πως «το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής».
Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι το αίτημα προς τον ESM για ένα νέο διετές μνημόνιο με δάνειο σχεδόν 30 δισ. ευρώ, καθώς αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους».
Προσθέτει ότι οι προτάσεις θα συζητηθούν σήμερα και αύριο «ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος» ερμηνεύοντας το «Όχι» σαν «Ναι» στο νέο μνημόνιο.
Επίσης το κυβερνητικό «non paper» αναφέρει πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει συμφωνία «που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα». Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση προτείνει ή αποδέχεται μια έκτακτη χρηματοδότηση με ένα μικρότερης χρονικής διάρκειας μνημόνιο που θα ισχύσει πριν το διετές μνημόνιο.   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget