Επιστολή σε Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι από τον πρόεδρο του ΣΕΒ

Να λάβουν υπόψη τους τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως το «Όχι» του δημοψηφίσματος δεν είναι κατά του ευρώ, ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας από τους Ζ. Κ Γιούνκερ, Ντ. Τουσκ και Μ. Ντράγκι σε επιστολή που τους έστειλε τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρει πως «το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, όπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας».
Επαναλαμβάνει πως στρατηγικός στόχος των επιχειρηματικών ομίλων είναι η παραμονή σε ΕΕ και Ευρωζώνη, λέγοντας «εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση» καθώς αντιμετωπίζει τη συμμετοχή στο ευρώ σαν μονόδρομο για την ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών υποστηρίζοντας ότι «είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
Ζητά άμεσα την επίτευξη συνολικής συμφωνίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας», ενώ προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου αναφέρει πως «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε πως «πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget