Εργατιά και νεολαία τίμησαν και φέτος τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (VIDEO

Πλήθος κόσμου, συμμετείχε και φέτος στην ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που διοργάνωσαν από κοινού το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ν. Αττικής, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου.
Εργάτες και εργάτριες, νέοι και νέες βρέθηκαν στο χώρο τού πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ για να τιμήσουν τη μνήμη της Κνίτισσας φοιτήτρια του Παντείου, που δολοφονήθηκε όταν τη χτύπησε λεωφορείο στις 28 Ιούλη 1980, καθώς μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.
«Η θυσία της Σωτηρίας δεν πήγε χαμένη»
Εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Παντείου χαιρέτισε ο Μένιος Μπολτσής, σημειώνοντας ότι «η σημερινή εκδήλωση δεν έχει σκοπό μόνο να τιμήσει τη Σωτηρία, αλλά και να μας δείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι αγώνες των φοιτητών συναντιούνται αντικειμενικά με το εργατικό κίνημα, γιατί πολύ απλά ο αντίπαλος είναι κοινός: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το κράτος τους που το μόνο ήθος και η μόνη αξία που γνωρίζουν είναι του κέρδους και θα κάνουν τα πάντα ώστε αυτό να διογκώνονται σε βάρος των εργαζομένων. Γι' αυτό η ΕΤΜΑ όπως και άλλες επιχειρήσεις, έκλεισε και μεταφέρθηκε στην Κίνα πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο».
Πρόσθεσε πως «η θυσία της Σωτηρίας, όπως και χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, δεν πήγε χαμένη. Αυτές οι θυσίες είναι οι μόνες που γίνονται για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε και τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου που δεν λύγισε μπροστά στο θάνατο.»
Εκ μέρους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, ηΡίτσα Ιωαννίδου τόνισε ότι η Σωτηρία καλούσε σε απεργία τους εργάτες, καλούσε να παλέψουν ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την ακρίβεια, όπως κάνουν και σήμερα εκατοντάδες νέοι μαζί με τα ταξικά συνδικάτα. « Όπως τότε έτσι και σήμερα - είπε - η εργοδοσία επιχειρεί με εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα αξιοποιώντας και την ανεργία να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι. Με την ψήφιση του νέου συνδικαλιστικού νόμου που επιχειρούν να περάσουν με το τρίτο μνημόνιο, θέλουν να βάλουν περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση και στην προκήρυξη απεργιών. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα, να αλυσοδέσουν την εργατική τάξη ώστε να εφαρμόζουν χωρίς αντιδράσεις την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και την επιθετικότητα του κεφαλαίου που συνεχίζεται αμείωτα».
Κατέθεσαν στεφάνια
Αμέσως μετά τις ομιλίες, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το Συνδικάτο Αττικής, από την Ομοσπονδία Φαρμάκου ΟΕΦΣΕΕ, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ΟΓΕ, Επιτροπές Αγώνα Παντείου, Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ΚΣ της ΚΝΕ, Επιτροπή Περιοχής ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Οι συγκεντρωμένοι τίμησαν τη μνήμη της Σωτηρίας με ενός λεπτού σιγή.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget