Γαλλία: Μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα το πρωί κτηνοτρόφοι σε όλη τη βόρεια Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ χαμηλές τιμές στο κρέας, που επιβάλλουν τα μονοπώλια του κλάδου μαζί με τους μεσάζοντες, που δεν επιτρέπει στους μικρούς παραγωγούς να καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.
Οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι έχουν μπλοκάρει τις εθνικές οδούς στη Νορμανδία αλλά και στηΒρετάνη της βορειοδυτικής Γαλλίας. Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν και στο Μον Σεν Μισέλ, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται στη Νορμανδία.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδυναμώσει τις κινητοποιήσεις,αποφεύγοντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Γάλλων αγροτών. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε ένα γενικόλογο κάλεσμα στους μεγάλους ομίλους του κλάδου να δεχτούν αύξηση των τιμών, την οποία φυσικά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές, δηλαδή οι εργαζόμενοι, ενώ ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ πρότεινε στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων να συναντηθούν την Πέμπτη στο Παρίσι, πρόταση που απορρίφθηκε.
Τα οξυμένα προβλήματα των κλάδων αυτών αποδεικνύουν ότι μόνη λύση ενάντια στην πολιτική που τους στραγγαλίζει, και είναι η κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ, είναι η οικοδόμηση μιας πλατιάς και ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, που θα μάχεται τα μονοπώλια και της εξουσία τους.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget