Η ΠΣΟ καταδικάζει τις βάρβαρες πράξεις ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταδικάζει τις νεοφασιστικές πράξεις της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ, με επικεφαλής οργανωμένες ομάδες, όπως η Κου Κλουξ Κλαν και άλλες παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ομάδες.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:
«Η εργατική τάξη και οι προοδευτικοί σύμμαχοί της, έχουν αγωνιστεί σε όλη την διάρκεια της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, για περισσότερα από 350 χρόνια, κατά της νόμιμης δουλείας, που δεν έληξε παρά μόνο το 1865. Το τυπικό τέλος της δουλείας δεν έθεσε τέλος της στη χρησιμοποίηση παραστρατιωτικών ομάδων από εταιρείες, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνθήκες δουλείας σε βιομηχανικές περιοχές. Η ωμή εργοδοτική βία στις σφαγές στο Haymarket Square και Ludlow, έλαβαν χώρα την ίδια στιγμή που οι μαύροι εργάτες, ήταν και εξακολουθούν να υπόκεινται, σε δολοφονίες και λιντσάρισμα.
Οι πρόσφατες -εμπνευσμένες από τη KKK- δολοφονίες στη Νότια Καρολίνα είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις αστυνομικές δολοφονίες, επίσης, στη Νότια Καρολίνα, το Φέργκιουσον του Μισούρι, το Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης και αλλού. Το ΚΚΚ είναι το ανοιχτό πρόσωπο των χιλιάδων ομάδων πολιτοφυλακής σε όλη την ΗΠΑ.
Φέτος είναι η 20η επέτειος της εσωτερικής βίας της ακροδεξιάς, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη της Οκλαχόμα, όπου 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένα νεοφασίστα βομβιστή.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σπάνια εξετάζει όλες αυτές τις πράξεις της εγχώριας τρομοκρατίας, που γίνονται από αστυνομικά τμήματα και συνδέονται με αντι-συνδικαλιστικές και ρατσιστικές εταιρείες.
Η ΠΣΟ καλεί όλες τις φιλεργατικές, συνδικαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις να ζητήσουν πλήρη έρευνα και δικαιοσύνη, με νέους κυβερνητικούς νόμους εναντίον αυτών των παραστρατιωτικών ομάδων και των χρηματοδοτούμενων από τις μεγάλες εταιρίες, εγχώριων τρομοκρατών.
Ο λαός και η εργατική τάξη πρέπει, με τη δράση και τον αγώνα τους, να απομονώσουν τέτοια φαινόμενα, να τα ξεσκεπάσουν και να τα αποδυναμώσουν στην καθημερινή ζωή, στους χώρους εργασίας, στις κοινωνικές οργανώσεις κάθε είδους.»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget