Χρ. Κατσώτης: Να διασφαλιστούν οι συντάξεις, να μην παραδοθούν τα διαθέσιμα των Ταμείων (VIDEO)

Να διασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην παραδώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, τόνισε στην Επιτροπή της Βουλής για το Ασφαλιστικό ο βουλευτής του ΚΚΕΧρήστος Κατσώτης.
Σημείωσε ότι στην Επιτροπή πρέπει να προσέλθουν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι διοικητές των Ταμείων προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία και μέτρα για τα αποθεματικά και για τη διασφάλιση των συντάξεων. Ανέφερε πως τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπενθυμίζοντας πως το κράτος από το '50 κατακλέβει τις εισφορές των ασφαλισμένων.
Ανέδειξε το αίτημα του εργατικού λαϊκού κινήματος να μην πληρώνουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι εισφορές για τον κλάδο υγείας, τονίζοντας ότι η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και να πληρώνουν μόνο το κράτος και οι εργοδότες. Υπογράμμισε επίσης πως πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας των αυτοαπασχολούμενων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, που έχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget