Γαλλία: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών για «εσωτερικές» και εξωτερικές απειλές

Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 3,8 δισ. ευρώ την τριετία 2016-2019, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, εν μέσω αναφορών για κινδύνους, τόσο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Η Γαλλία αντιμετωπίζει απειλές στο εσωτερικό της και στο εξωτερικό. Η ασφάλεια, η προστασία, η ανεξαρτησία είναι μη διαπραγματεύσιμες αξίες». Με λόγια όπως τα παραπάνω, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπερασπίστηκε, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, την απόφαση της κυβέρνησής του.
Ο Ολάντ εξήγησε μάλιστα ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η ικανότητα του γαλλικού στρατού να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές απειλές, αλλά και να αντεπεξέλθει στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Οι ανακοινώσεις είναι διπλά επικίνδυνες για το γαλλικό λαό. Αφ' ενός γιατί προμηνύουν ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής στο εσωτερικό της χώρας, μηχανισμών που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να στραφούν και κατά του λαϊκού κινήματος όπως έχει αποδείξει η πείρα, αλλά και όπως ρητά προβλέπεται σε μια σειρά ντοκουμέντα της ΕΕ. Επιπλέον, η προετοιμασία για βαθύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στις στρατιωτικές επεμβάσεις όπου Γης επιφυλάσσει νέα δεινά στο λαό, που καλείται να στοιχηθεί πίσω από την «ανάγκη αντιμετώπισης των τζιχαντιστών» και να στηρίξει τα σχέδια των «δικών του» μονοπωλίων απέναντι στους ανταγωνιστές του.
Αφ' ετέρου, οι αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών ουσιαστικά προαναγγέλλουν νέες μειώσεις σε «δημόσιες δαπάνες», ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» που θα προκύψει στον προϋπολογισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που το Παρίσι προσπαθεί να συγκρατήσει τη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους και ελλείμματός του, με βάση και τις αποφάσεις, αλλά και «συστάσεις» που συνδιαμορφώνονται στις Βρυξέλλες.
Την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας επιβεβαίωσε και η επισήμανση του Ολάντ ότι οι στρατιωτικές περίπολοι που τοποθετήθηκαν σε «ευαίσθητα» σημεία της χώρας, μετά τις επιθέσεις του Γενάρη, θα είναι πλέον μόνιμες.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget