ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ Επαφές έξω - αμφισβήτηση μέσα

Να στηριχτεί η στρατηγική επιλογή της εγχώριας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, στις επαφές του αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόσο μιλώντας στους ευρωβουλευτές του όσο και σε διμερείς επαφές που είχε με το σοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφσταντ, και το σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.
Ταυτόχρονα ο Σαμαράς προέβαλε και εκτός συνόρων το επιχείρημα περί συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι αυτές, μεταξύ των οποίων ανήκει η ΝΔ, θα κάνουν τα πάντα για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Πίσω στην Ελλάδα, πάντως, και στο εσωτερικό της ΝΔ, συνεχίζονται οι κινήσεις αμφισβήτησής του. Οπως λέγεται, προχτές έγιναν τρεις τέτοιες κινήσεις, όπου κεντρικό θέμα ήταν και η «αλλαγή σελίδας» στη ΝΔ.
Στην πρώτη, οι Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΝίκος Δένδιας και τουλάχιστον 12 βουλευτές και στελέχη, ακόμα και πρώην υπουργοί όπως η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, συζήτησαν τα μελλούμενα και την πορεία της ΝΔ.
Στην άλλη, συναντήθηκαν άλλοι 14 βουλευτές και στελέχη με το ίδιο θέμα. Στην τρίτη, βρέθηκαν πέντε βουλευτές με μακρά παρουσία στη Βουλή, αλλά και δυο πρώην υπουργοί, οι οποίοι είχαν εκτενή συζήτηση για τη στρατηγική της ΝΔ, τις αδυναμίες και τα λάθη που καταγράφονται και έχουν καθηλώσει το κόμμα σε χαμηλά ποσοστά.
Είχε προηγηθεί, την προηγουμένη, η σύναξη τουλάχιστον 20 πρώην βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Ιορδάνης Τζαμτζής,Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευθύμης Καρανάσιος, Θόδωρος Σολδάτος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Κλειτσιώτης, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ανδρέας Μαρίνος, Κώστας Κουτσογιαννόπουλος, Ασπασία Μανδρέκα, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ελένη Μακρή, Αννα Μάνη, Γεωργία Μπατσαρά, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν η σύνταξη κειμένου με αίτημα τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με φόντο την αλλαγή ηγεσίας, αφού το μήνυμά τους ήταν πως με τη σημερινή κατάσταση δεν κερδίζονται οι εκλογές.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget