Παζάρια για την εξειδίκευση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

Συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓαβριήλ Σακελλαρίδηςδιέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια της τρόικας, η οποία πλέον θα ονομάζεται «θεσμοί».
«Δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας, σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα, ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξη στο «Mega». Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η κυβέρνηση και οι εταίροι της αναζητούν φόρμουλα για την έλευση τεχνικών κλιμακίων ακόμη και εντός της εβδομάδας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και φαίνεται να καταλήγουν σε ένα ολιγομελές σχήμα τεχνοκρατών από την πλευρά των δανειστών και σε μια εννεαμελή ομάδα από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη μορφή, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την εξειδίκευση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Την Τετάρτη συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Euroworking Group για να προετοιμάσει τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα 9 Μάρτη. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης θα παρουσιάσει έξι «κοστολογημένες» μεταρρυθμίσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος, θα συζητηθούν, επίσης, οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας και οι αποπληρωμές ομολόγων που πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος το επόμενο διάστημα.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που είχε το βράδυ της Τετάρτης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη διήμερη σύνοδο της ΕΚΤ που ολοκληρώνεται το απόγευμα στη Λευκωσία. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να αυξηθεί το όριο δανεισμού μέσω του ELA.
Σε περίπτωση που δεν δοθεί το Μάρτη μέρος της δόσης, «υπάρχει εναλλακτική» λύση, ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Επίσης υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση για τους επόμενους τέσσερις μήνες συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ και την εξόφληση των δανείων.
Ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας ότι «δεν είμαστε δογματικοί».
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν περικοπές για να πληρωθούν αυτά τα ψίχουλα που περιλαμβάνει. Όπως είπε, το σχέδιο νόμου είναι κοστολογημένο και έχουν βρεθεί ισοδύναμα από περικοπή δαπανών και ισχύοντα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget