Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν λένε Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες διεμήνυσαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα θεμελιώδες βήμα, αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όμως έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να εξηγήσει πως ορισμένες από τις υποσχέσεις, με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές, δεν θα τηρηθούν», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais».
«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες: είναι σαφές ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική κρίση με άλλο τρόπο. Μπορούμε να επιδείξουμε περισσότερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Τσίπρα δεν δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν όλα», πρόσθεσε.
Σε ανάλογο ύφος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις, τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».
Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα για τη χορήγηση τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 50 δισ. ευρώ, αλλά δεν απέκλεισε να το κοιτάξουν, εφόσον ολοκληρωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget