Δηλώσεις Μέρκελ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ για την υλοποίηση των συμφωνιών από την ελληνική κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 3ο μνημόνιο

Μπαράζ δηλώσεων είχαμε με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ενώ συνεχίζεται και η συζήτηση για 3ο πακέτο δανείων προς την Ελλάδα.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του δεύτερου προγράμματος. Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και αυτό θα κριθεί από την τρόικα. Σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση που είχαν.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι προέχει η ολοκλήρωση των μέτρων του μνημονίου, λέγοντας πως «θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός 3ου μνημονίου, ανέφερε πως «είναι πρόωρο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα».
Στο σενάριο νέας δανειοδότησης της Ελλάδας, δηλαδή και 3ου μνημονίου, επιμένει ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας. Ο Λουίς ντε Γκίντος, μετά τις σχετικές δηλώσεις του τη Δευτέρα, επανήλθε την Τετάρτη εκτιμώντας μάλιστα πως το 3ο μνημόνιο θα περιλαμβάνει δάνεια από 30 ως 50 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν τάσσεται κατά ενός 3ου μνημονίου για την Ελλάδα, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είναι θέμα που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας».
Κομβικής σημασίας είναι για το ΔΝΤ «να μη χαθεί η πρόοδος με τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν» στην Ελλάδα, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget