Κατά παράβαση της ιεραρχίας η διαταγή για τους μετανάστες

Σε ανάκληση της διαταγής για τους μετανάστες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υποστηρίζοντας ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση της.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι τοέγγραφο εκδόθηκε κατά παράβαση της ιεραρχίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εξαγγείλει ακόμη μεταναστευτική πολιτική.
Η επίμαχη διαταγή του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι όσοι συλλαμβάνονται στα σύνορα δεν θα κρατούνται, αλλά θα τους δίνεται προθεσμία ενός μήνα για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Εφόσον σε αυτό το διάστημα δεν εγκαταλείψουν τη χώρα και συλληφθούν, θα τους δίνεται προθεσμία έξι μηνών. Το έγγραφο σημειώνει επίσης ότι θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι κρατούνται στα κέντρα κράτησης μεταναστών, και θα τους δοθεί άδεια παραμονής για έξι μήνες.
Ο Γιάννης Πανούσης ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε ΕΔΕ και ζητήθηκαν παραιτήσεις, ενώ έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης». Αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι προκαλεί εντύπωση η «αυτόματη αντίδρασή» του, χωρίς να έχει διασταυρώσει την πληροφορία.
Ως προς την ουσία της υπόθεσης, επανέλαβε τις απόψεις του για την εφαρμογή μέτρων που παραπέμπουν στην αρχή της «εποπτευόμενης ελευθερίας». Οι συναρμόδιοι υπουργοί προτείνουν την εφαρμογή διατάξεων του αντιμεταναστευτικού νόμου του 2011, που προβλέπει «εναλλακτικά» μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, όπως η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, η χρηματική εγγύηση, η καταχώρηση της διαμονής του μετανάστη, η κράτηση των ταξιδιωτικών εγγράφων, κ.λπ. Δηλαδή αντί για κράτηση θα διαιωνίζεται η ομηρία των μεταναστών.
Ο Γιάννης Πανούσης, αν μη τι άλλο, επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την επιβίωση των μεταναστών που θα «απελευθερωθούν» από τα κέντρα κράτησης. Ερωτώμενος σχετικά με τις καταγγελίες μεταναστών που απολύθηκαν από την Αμυγδαλέζα, ότι δεν έχουν ούτε πού να μείνουν, απάντησε ότι το θέμα θα ελεγχθεί από το υπουργείο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget