ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ «Πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ»: Θυσίες του λαού για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO)


Στη συζήτηση για την "ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ" στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα τα εξής:
«Παραπλάνηση, ανησυχία και ένα βασικό ψέμα περιέχει η έκθεση για την ανταγωνιστικότητα.
Παραπλάνηση για δήθεν ισότιμο ανταγωνισμό που όμως οδηγεί πάντα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.
Ανησυχία για τον ανταγωνισμό με Ρωσία, Κίνα, ιδιαίτερα με ΗΠΑ: Στην ψηφιακή οικονομία με τις διαδικτυακές πωλήσεις χωρίς σύνορα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες, στα μέσα ενημέρωσης. Στα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα ενόψει της Διατλαντικής Συμφωνίας. Στην ενέργεια όπου η ανταγωνιστικότητα σημαίνει πολέμους και προσφυγιά.
Οι κρατικές χρηματοδοτήσεις μειώνονται σε τομείς όπως η δημόσια υγεία, η πρόνοια, η παιδεία, όχι όμως και στις τράπεζες που την ανακεφαλαιοποίησή τους πληρώνει ο λαός όπως και τις νόμιμες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου παρά την ψευτοκριτική φορολογικών παραδείσων.
Και το ψέμα: η απόκρυψη της προϋπόθεσης της ανταγωνιστικότητας, η μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους. Αυτό θα εξασφαλίζουν αυτόματα τα εθνικά συμβούλια ανταγωνιστικότητας μαζί με ΕΕ και κυβερνήσεις.
Δεν υπάρχει κακή και καλή ανταγωνιστικότητα. Σημαίνει πάντα λαϊκές θυσίες στην οικονομία της αγοράς, τον καπιταλισμό. Ο λαός αντί να την υπηρετεί, να της κηρύξει τον πόλεμο, για τη δική του εξουσία».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget