ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» πρέπει να συμπεριλάβει το χώρο του «κέντρου»

Να επεκταθεί σε όλο το χώρο του «κέντρου» το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς», για να συμπεριλάβει το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, προτείνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, την ώρα που έχει «ανάψει» για τα καλά η συζήτηση για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. 
«Ο κοινός παρονομαστής της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν αυτοπεριορίζεται στην ''κεντροαριστερά'' που εμφανίζεται ως μετριοπαθής αριστερά και αφήνει ελεύθερο χώρο στη λεγόμενη 'κεντροδεξιά', αλλά επεκτείνεται σε όλο το χώρο του κέντρου», αναφέρει σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα.
«Το κέντρο είναι εξ ορισμού προοδευτικό και εκφράζει τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες και τη σοσιαλδημοκρατία που ταυτίζεται αξιακά με τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό και φιλελεύθερο σοσιαλισμό και εκφράζει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις κάθε κοινωνίας», προσθέτει, θεωρώντας προφανώς ότι αυτός είναι ο πιο προσφιλής τρόπος για να ξανακερδίσει η παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία την εμπιστοσύνη ισχυρών τμημάτων του κεφαλαίου.
Αναφερόμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις), επισημαίνει ότι δεν αρκεί να ολοκληρωθεί θεσμικά. «Δεν αρκεί συνεπώς η αναπαραγωγή των εσωτερικών συσχετισμών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τη φιλική σύμπραξη ορισμένων κινήσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, «το λιγότερο που χρειάζεται ως πρώτο βήμα με δυναμική είναι η κοινή πορεία με το Ποτάμι, αρχίζοντας από την παρουσία στη Βουλή, μαζί με την ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων προσώπων και κινήσεων του ευρύτατου αυτού, αλλά και αξιακά προσδιορισμένου χώρου». Επίσης, «και η Ένωση Κεντρώων που έχει κοινοβουλευτική παρουσία και ευθύνη πρέπει να κληθεί να μετάσχει στις συζητήσεις, τις κοινές πρωτοβουλίες, τη διαμόρφωση μιας ενιαίας αντίληψης. Και ας τοποθετηθεί».
ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget