Συμπληρωματική πρόταση στους δανειστές για το Ασφαλιστικό - Το θέμα στη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση


Εντός των επόμενων ημερών, η κυβέρνηση θα αποστείλει συμπληρωματική πρόταση στους δανειστές για το Ασφαλιστικό με συγκεκριμένα μεγέθη που αφορούν τη χρηματοδότηση του συστήματος και το ύψος εισφορών και συντάξεων. 

Αυτό προκύπτει από τη σύσκεψη που έγινε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη μεγάλη αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, που σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας επιφέρει καίρια πλήγματα στο εισόδημά τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει ένα ανώτατο όριο για την καταβολή εισφοράς και φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Από την πλευρά της Κομισιόν έγινε γνωστό ότι σύντομα στην Αθήνα θα καταφτάσουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου, ενώ για το Ασφαλιστικό η εκπρόσωπος Τύπου Άνικα Μπράιντχαρτ δήλωσε ότι «εξετάζεται λεπτομερώς» και πως «είναι μέρος της αξιολόγησης». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κουαρτέτο έχει βάλει στο τραπέζι το θέμα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, όπως επίσης και την επιβολή εισοδηματικού κριτηρίου για την απονομή της αποκαλούμενης εθνικής σύνταξης. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες πως οι «θεσμοί» δεν είναι ικανοποιημένοι από το σύνολο της κυβερνητικής πρότασης και ζητούν παρεμβάσεις και στις κύριες συντάξεις, προκειμένου να μειωθεί το συνολικό πόσο επί του ΑΕΠ που αποτελεί την κρατική χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού. 

Επικοινωνιακή διαχείριση 


Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η επικοινωνιακή διαχείριση του Ασφαλιστικού και αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συζητηθεί το Ασφαλιστικό σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανεβάσει τους τόνους με τη ΝΔ, που υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του ζητήματος, και το Μέγαρο Μαξίμου με την ανακύκλωση των διακηρύξεων για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων φιλοδοξεί να απορροφήσει κραδασμούς που προκαλεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget