Καταψήφισε το ΚΚΕ τις ευρωενωσιακές συμφωνίες με Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία VIDEO)

Καταψήφισε το ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής τις συμφωνίες σύνδεσης της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος επισήμανε ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση και επομένως αυτές οι συμφωνίες δεν θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων των συγκεκριμένων χωρών. Όπως είπε, η σύνδεση με την ΕΕ συνεπάγεται μισθούς και συντάξεις πείνας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και βάθεμα στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Ο Σταύρος Τάσσος αναφέρθηκε ειδικά στην Ουκρανία, όπου η ΕΕ διευκόλυνε τη νομιμοποίηση των συνεργατών των ναζί και τις προσπάθειες απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Επίσης, κατήγγειλε την ουκρανική κυβέρνηση που αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, το βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη και τον Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του ΚΚΕ, επειδή συμμετείχαν ως παρατηρητές στις εκλογές που έγιναν στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget