Προς αναβολή το Εuro Working Group;

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του Εuro Working Group. 
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα αναβληθεί, καθώς απαιτείται περισσότερη «σαφήνεια» για τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση.
Τα παζάρια μεταξύ της συγκυβέρνησης και του κουαρτέτου για τα «ανοιχτά» ζητήματα έχουν ως επίκεντρο το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα «κόκκινα» δάνεια.
Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroup για να εξετάσει εάν θα αποδεσμευτεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
Οι  συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν,Ανίκα Μπράιτχαρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εάν εγκριθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ θα ακολουθήσουν παζάρια με τα κλιμάκια των «θεσμών» για την επόμενη υποδόση, η οποία συνδέεται με ένα νέο κύμα προαπαιτούμενων, ανάμεσά τους και το Ασφαλιστικό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget