Ρεσιτάλ υποκρισίας για τους πρόσφυγες από Τσίπρα - Σουλτς με αιχμές για την απεργία των ναυτεργατών

Με λόγια συμπάθειας και κροκοδείλια δάκρυα επιχείρησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης για το Προσφυγικό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λέσβο. Μάλιστα, προσπάθησαν να μεταφέρουν αυτές τις ευθύνες στην απεργία των ναυτεργατών.
«Ήρθαμε σε μια δύσκολη μέρα, γιατί η απεργία των ναυτεργατών έχει δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών να σπάσουν την απεργία με αφορμή τους μετανάστες.  
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς ήρθανε στη Λέσβο σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν ήθελαν να κρύψουν τίποτα. «Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδος. Τα νησιά της πρώτης γραμμής των προσφυγικών ροών», είπε. «Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι ένα έγκλημα που πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε, αποσιωπώντας ότι ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος είναι η ΕΕ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως το ΝΑΤΟ, που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους με τους πολέμους και τις επεμβάσεις.
Παράλληλα, στηλίτευσε την εγκληματική διαδικασία που ακολουθούν οι διακινητές, στοιβάζοντας δεκάδες ανθρώπους όχι σε βάρκες, αλλά σε αυτοσχέδιες σαμπρέλες. Ωστόσο, η πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που την ακολουθεί με ευλάβεια, σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους στα δίχτυα των δουλεμπόρων, απαγορεύοντας τη νόμιμη διέλευση.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο να πέσει ο φράχτης του Έβρου, υποστηρίζοντας ότι αυτό φαίνεται «καλή ιδέα» για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου υπάρχουν νάρκες. «Άρα το δίλημμα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μη χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες» ανέφερε με θράσος, τη στιγμή που η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε σκέψη να δημιουργηθούν ασφαλείς δρόμοι για τη μετακίνηση των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προετοιμαστεί για να φτιάξει «τις καλύτερες δυνατές δομές υποδοχής» αυτών των ανθρώπων, στα νησιά και στην ενδοχώρα. Η συγκεκριμένη αναφορά αφορά τα Κέντρα Ταυτοποίησης (hot spots) στα οποία θα γίνεται η «διαλογή» για τους λιγοστούς πρόσφυγες που θα μετεγκατασταθούν σε άλλα κράτη - μέλη, αλλά και τα Κέντρα «Υποδοχής» στα οποία θα εγκλωβιστούν χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα πληρούν τα «κριτήρια» για μετεγκατάσταση. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget