ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ Συνεχίζονται οι προκλήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής

To αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που προσπαθούν να τον στραγγαλίσουν σε κάθε πτυχή της ζωής του, να κλέψουν τη γη του, να καταβάλουν τη δίκαιη αντίστασή του. Έτσι ξεσπούν και αυθόρμητες επιθέσεις σε στρατιωτικά μπλόκα και ομάδες που κάνουν τις επιδρομές σε σπίτια.
Την Παρασκευή το πρωί ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε Ισραηλινούς στρατιώτες σε σημείο ελέγχου σε ένα σταθμό λεωφορείων κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Κφαρ Αντουμίμ, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τραυμάτισε δύο. Στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα ισραηλινά πυρά, που λέγεται ότι προήλθαν από πολίτη. Ο Παλαιστίνιος έγινε γνωστό αργότερα ότι ήταν οΦάντι Χάσιμπ, από τη Ραμάλα, ο αδελφός του οποίου είχε σκοτωθεί την περασμένη Κυριακή μετά επίσης από επίθεση στο στρατό κατοχής.
Μερικές ώρες αργότερα ένας ακόμη Παλαιστίνιος, ο Όμαρ Ζαακίκ, 20 ετών, σκοτώθηκε αφού τραυμάτισε πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες πέφτοντας πάνω τους με αυτοκίνητο στο Μπέιτ Ούμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Επίσης χθες ο στρατός άνοιξε πυρ με σφαίρες καουτσούκ και πραγματικά πυρά ενάντια σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 50 Παλαιστίνιοι και σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ένας έχει χτυπηθεί σοβαρά από σφαίρα στο στομάχι. Πολλές παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν καλέσει σε ημέρα οργής κάθε Παρασκευή για να διατρανώνεται η αντίθεση στην κατοχή.
Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε κοντά στην κοινότητα Μπέιτ Τζάλα, κοινή διαδήλωση Παλαιστινίων και Ισραηλινών διαδηλωτών μπροστά σε σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού.
Από την 1η Οκτώβρη πάνω από το 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το στρατό είτε σε επιθέσεις κατά περιπόλων είτε σε επιδρομές και 17 άνθρωποι στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός και ένας Ευρωπαίος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget