ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Στο Ιράν για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου

Στο Ιράν μεταβαίνουν σήμερα και θα μείνουν ως τη Δευτέρα υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια να διευρύνουν τις μπίζνες του ελληνικού κεφαλαίου με ιρανικά μονοπώλια σε μια περίοδο που ανοίγονται, όπως λέγεται, ευκαιρίες μετά τη συμφωνία του Ιράν με τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα και τη σταδιακή άρση των κυρώσεων.
Τα αστικά επιτελεία έχουν «μυριστεί ψητό» και γι' αυτό στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο υφυπουργός, Δ. Μάρδας και η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη. Ταυτόχρονα συμμετέχουν και διευθυντικά στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας όπως η «AEGEAN», τα «Ελληνικά Πετρέλαια», η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ΜΕΤΚΑ, η ΒΙΑΝΕΞ και άλλοι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν, Χ. Ροχανί, με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μ. Ζαρίφ και τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου, Α. Λαριτζανί. Θα πάρει επίσης μέρος σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία των μελών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, καθώς και Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.
Τη Δευτέρα ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου, Μπ. Ζανγκανέχ και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, A. A. Akhoundi. Μετά θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Ιράν - Ελλάδα: Ανεξερεύνητες ευκαιρίες».
Επίσης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης με θέμα  «Οι προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην παρούσα περιφερειακή και διεθνή συγκυρία».
Βέβαια, αυτή η διεθνής συγκυρία είναι η εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην οποία η Ελλάδα με την ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι με τα μπούνια μπλεγμένη. Η προσπάθεια που καταβάλλει για την αναβάθμιση της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στον τομέα της Ενέργειας, του Εμπορίου κλπ. μέσω της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μόνο νέα δεινά μπορεί να φέρει για το λαό μας.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget