ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Καμία ουσιαστική δέσμευση από τον υπουργό στα αιτήματά τους


του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών Πλήρους Και Αποκλειστικής Απασχόλησης του ΠΕΔΥ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εκλεγμένοι στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας είχαν στάση εργασίας και έκαναν παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας, για τα απλήρωτα δεδουλευμένα και τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους, τις ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα κι εξοπλισμό -με αποτέλεσμα να αγοράζουν οι εργαζόμενοι από τη τσέπη τους ορισμένα υλικά- τις ελλείψεις σε προσωπικό που οξύνονται από τις μετακινήσεις προς τα νοσοκομεία για να «μπαλώσουν» κενά.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται καμιά πρόσληψη για τα ΚΥ -από τις 985 που έχουν δρομολογηθεί- αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στις Υγειονομικές Περιφέρειες να κάνουν ορισμένες από αυτές στα ΚΥ και όχι στα νοσοκομεία! Την ίδια στιγμή, οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία ανέρχονται στις 34.000! Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε χθες, την πρόθεση της συγκυβέρνησης να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, επειδή δεν πηγαίνουν αρκετοί ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία και έχει περισσέψει το σχετικό κονδύλι σχεδιάζεται να προσληφθούν επικουρικοί με αυτά τα χρήματα, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.
Επιπλέον, είπε πως δε θα υπάρχει αύξηση της χρηματοδότησης για τα ΚΥ και το ΠΕΔΥ, πέρα από τα 122 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016. Θα συνεχιστεί η υποχρηματοδότησή τους, οι ελλείψεις και τα κενά. Το κόστος για τη λειτουργία τους μεταφέρεται στους ασφαλισμένους, αφού ο ΕΟΠΥΥ θα «συμβληθεί» με τα ΚΥ και το ΠΕΔΥ και θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας. Από αυτά τα λεφτά, ο υπουργός «φιλοδοξεί» να αναπληρωθούν και οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων σε ΚΥ και ΠΕΔΥ! Τέλος, είπε πως την άνοιξη του 2016 θα φέρει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget