ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη καλούν οι ταξικές ναυτεργατικές δυνάμεις

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, καλούν τους ναυτεργάτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,
Με αγωνιστική αισιοδοξία και με παρακαταθήκη τις απεργιακές κινητοποιήσεις (4ήμερη 2-6/11 και 24ωρη 12/11), συνεχίζουμε τον ταξικό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των ΕΕ, ΔΝΤ.
Στην κλίνη του Προκρούστη βάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση που με το αίμα και τον ιδρώτα τους έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι.
Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Όχι στη νέα φοροεπιδρομή!
Η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Διαλύουν ό,τι έχει απομείνει στην  Κοινωνική Ασφάλιση. Η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα.
Αυτό σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία. Στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δεν θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!!! Δηλαδή "θα ξέρεις τι πληρώνεις, αλλά δεν θα ξέρεις τι και αν θα πάρεις".
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης! Να μην αφήσουμε την Ασφάλιση στα νύχια των αρπακτικών!
Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές "το ταμείο μου",  "η κατηγορία μου", οι διαχωρισμοί "νέοι -παλιοί εργαζόμενοι". Αυτό είναι το δηλητήριο που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις, αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία και συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget