ΠΑΤΡΑ ΚΚΕ - ΚΝΕ: Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία είναι ανεπιθύμητα

Πρόκληση την παρουσία των Νατοϊκών πλοίων στον Πατραϊκό κόλπο, χαρακτηρίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την ώρα που το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων μπλέκεται όλο και περισσότερο και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί πρόκληση η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στον Πατραϊκό κόλπο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και σε αυτά της εσωτερικής, έχει αρπάξει την "σκυτάλη" από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική.
Πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έτσι και τώρα παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.
Είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας
Καλούμε το λαό της Πάτρας σε επαγρύπνηση.
• Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, ανοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργούν τα διάφορα αστικά επιτελεία.
• Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο.
• Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
• Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
• Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας".
• Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση, για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.
• Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς.
• Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών".
• Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία». 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget