ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Πολιτική της ΕΕ για τη χαλυβουργία: Κέρδη για τους εργοδότες, εκμετάλλευση και ανεργία για τους εργάτες

Συζήτηση για το μέλλον της Χαλυβουργίας στις χώρες της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αναφέρεται: «Ο κλάδος της χαλυβουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την επιδιωκόμενη ανάκαμψη των ευρωενωσιακών μονοπωλίων από την καπιταλιστική κρίση.
Γι' αυτό η σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου εκφράζει την ανησυχία των ομίλων για τα μερίδια κερδοφορίας τους στην παγκόσμια αγορά έναντι των ανταγωνιστών τους, κύρια των ΗΠΑ και της Κίνας.
Η εν λόγω έκθεση ζητά ακόμα περισσότερα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο. Βασική επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων, που "φωνή" κι εργαλείο τους αποτελεί και το Ευρωκοινοβούλιο, είναι να μειώσουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, να εξασφαλίσουν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, πάμφθηνη ενέργεια, επιβάλλοντας προδιαγραφές εντός ΕΕ που θα αποκλείουν τους ανταγωνιστές τους και εξαγωγές με τους δικούς τους όρους.
Αυτοί οι στόχοι του κεφαλαίου είναι ξένοι και σε βάρος των εργατών της χαλυβουργίας και στο βωμό της επίτευξής τους ήδη αντιμετωπίζουν απολύσεις, απληρωσιά, περικοπές μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τα εργοστάσια και στην Ελλάδα και αλλού τα κλείνουν οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους που υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως έδειξε η πείρα από την 9μηνη μεγαλειώδη απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία», οι εργάτες μπορούν να απαντήσουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα, απορρίπτοντας τα συνθήματα υποταγής να γίνουν οι ίδιοι ουρά διεκδικήσεων των βιομηχάνων για φτηνό ρεύμα και νέα προνόμια. Με οδηγό την αδιαλλαξία τους στην εργοδοσία και τα σχέδιά της, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μπορούν να χαράξουν δρόμο σε ταξική κατεύθυνση ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ, για ανάκτηση των απωλειών, για να γίνουν οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, με εξουσία και οικονομία που κριτήριό της θα είναι οι λαϊκές ανάγκες κι όχι το καπιταλιστικό κέρδος».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget