Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Αγωνιστές της ζωής, της Δουλειάς, της Επιστήμης, της Τέχνης, της Μόρφωσης, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές συνεργαζόμενοι, αποφασισμένοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, απαρτίζουν ταψηφοδέλτια του Κόμματος στηΘεσσαλονίκη. Οι γυναίκες υποψήφιοι ανέρχονται στο 40,6% του συνόλου.
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από τον Ζήση Λυμπερίδηγραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ(Διαβάστε παρακάτω την εισήγησή του)
Επικεφαλής στην Α' Θεσσαλονίκης είναι ο Γιάννης Δελής, δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και στη Β' Θεσσαλονίκης οΣάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης
1. Δελής Γιάννης, δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
2. Ζαριανόπουλος Σωτήρης, ευρωβουλευτής
3. Ζιώγας Γιάννης πανεπιστημιακός, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
4. Στολτίδης Λεωνίδας, γραμματέας Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
5. Καλαντίδου Σοφία, εμποροϋπάλληλος, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
6. Τηλικίδου Ειρήνη (Ρένα), συνταξιούχος καθηγήτρια Α-ΤΕΙ, συνεργαζόμενη
7. Γεωργάκας Παναγιώτης, ψυχίατρος, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, συνεργαζόμενος
8. Μωυσίδου Σοφία, λογίστρια
9. Παπαεπαμεινώνδας Γιώργος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
10. Κοτανίδης Γιώργος, εμποροϋπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά
11. Αγαθαγγέλου Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος
12. Τατσιούλη Ανθή, καθηγήτρια Μουσικής, ερμηνεύτρια, συνεργαζόμενη
13. Βαλανάς Στέλιος, δικηγόρος, συνεργαζόμενος
14. Καπετανγιώργη Ουρανία (Ράνια), έμπορος, πρόεδρος ΣΜΑΕΘ, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
15. Τσιαούσης Κυριάκος, εργαζόμενος στον Επισιτισμό, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού
16. Κατσάνη - Τερζηβασιλειάδου Ειρήνη (Ρένα), συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Δήμου Νεάπολης - Συκεών
17. Μελανεφίδου Σοφία (Σόνια), δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
18. Ραΐζη Ηλέκτρα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
19. Καραμήτρου Ειρήνη, άνεργη, μηχανικός Η/Υ
20. Ζώκας Νίκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Διοικούσας ΤΕΕ - ΤΚΜ και μέλος της πανελλαδικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και γραμματέας της ΕΔΥΕΘ
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Β΄ Θεσσαλονίκης
1. Βαρδαλής Θανάσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης
2. Κυγιάκη Ελένη, ψυχολόγος
3. Ρέβας Βασίλης, οικοδόμος, π. πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
4. Ιγνατιάδης Θεόδωρος, κτηνίατρος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
5. Μαάιτα Τζαμάλ - Οδυσσέας, διδάκτωρ Φυσικής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
6. Πολυζωίδου Βάσω, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, μέλος Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση χρυσού, δημοτική σύμβουλος Δήμου Βόλβης
7. Ηλιού Κώστας, μεταλλεργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου ΕΛΒΟ, μέλος ΔΣ ΕΚΘ, μέλος ΔΣ ΠΟΕΜ
8. Λεοντιάδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος, συνεργαζόμενος
9. Μωυσίδης Σάββας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνας
10. Χατζηκυριάκου Πασχαλίνα (Λίνα), δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Δέλτα
11. Μακρή Χαρά, αυτοαπασχολούμενη
12. Μπαράκος Στάθης, ναυτεργάτης
Η εισήγηση του Ζ. Λυμπερίδη
«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,
Έχουμε μπροστά μας μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, με την οποία το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να εξασφαλίσει την πολυπόθητη λαϊκή συναίνεση σε μια πολιτική που είναι άγρια αντιλαϊκή.
Κεντρικό ρόλο σ' αυτήν την αποστολή, προφανώς, έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να υπολείπονται σε ανάλογη χρέωση και τα άλλα αστικά κόμματα, που είτε κυβέρνησαν είτε περιμένουν στη σειρά για να μετάσχουν σε κάποιο από τα επόμενα κυβερνητικά σχήματα, αλλά και εκείνες οι εφεδρείες του συστήματος που έχουν αναλάβει ειδικούς ρόλους για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ριζοσπαστικοποίησης λαϊκών συνειδήσεων.
Το Κόμμα μας αντιμετωπίζει το ζήτημα των εκλογών από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Τώρα υπάρχει ακόμη πιο πλούσια πείρα από τις εναλλαγές κομμάτων στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα από τις τελευταίες εκλογές του Γενάρη 2015 και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.
Το ΚΚΕ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και σήμερα, αισθάνεται δικαιωμένο γι' αυτό, δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, "ειδικού σκοπού", "αριστερές", "σωτηρίας", που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 7μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Θα διεκδικήσουμε κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του ΚΚΕ, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία.
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι η τιμωρία όλων όσοι έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φορο-καταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει κυνικά ότι θα «υπερβεί» τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει, αλλά και το νέο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του κυρίου Λαφαζάνη, που θέλει να παίξει το ρόλο ενός νέου αναχώματος στο ριζοσπαστισμό, τα στελέχη του οποίου είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση.
Απέναντι σ' αυτήν την αντιλαϊκή συμμαχία, που όλες τις προηγούμενες μέρες με διαδικαστικά τερτίπια, με το θέατρο των διερευνητικών εντολών, προσπάθησε να δώσει εικόνα αντιπαράθεσης, στέκεται το ΚΚΕ, πραγματικό αποκούμπι για το λαό.
Με όπλο του τη συνέπεια, τη σταθερότητα στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, απευθύνεται στο λαό και τον καλεί να αξιοποιήσει την πείρα του, την οποία μπορεί να την κάνει δύναμη αγώνα, ελπίδας, ανατροπής και μ' ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, από καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τα βάρβαρα μέτρα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα του κεφαλαίου.
Μ’ ένα πιο δυνατό ΚΚΕ πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία οριστικά παρελθόν. Για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.
Από αυτό το βήμα απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.
Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, στους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, στις νέες και τους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, "κεντροδεξιές", "κεντροαριστερές", "αριστερές" και είδαν το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.
Σε αυτές τις εκλογές να μη δώσουν το δικαίωμα στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους στα βάρβαρα μέτρα να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος.
Απευθυνόμαστε στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε όσους πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν προδομένοι.
Έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, πάνω σε στέρεες αυτή τη φορά και πραγματικά ριζοσπαστικές βάσεις. Στην πράξη αποδείχθηκε η σημασία της σθεναρής στάσης του ΚΚΕ που απέρριπτε τη συμμετοχή σε τέτοιες "αριστερές" κυβερνήσεις.
Απευθυνόμαστε σε όσους τα προηγούμενα χρόνια πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια, τα καταδίκασαν ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σήμερα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που καπηλεύτηκε αυτόν τον αγώνα, να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο.
Με τη μάσκα της "αριστερής" κυβέρνησης υλοποιεί τέτοιας σκληρότητας μέτρα που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να πάρει, υπό το φόβο της λαϊκής αντίστασης και κατακραυγής.
Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σύστημα, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, που εδώ και χρόνια απαιτούσαν την υλοποίηση τέτοιων μέτρων. "Έντυσε" από την πρώτη στιγμή το συμβιβασμό με αριστερά συνθήματα και το προσωπείο της αξιοπρέπειας.
Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το κυβερνητικό του πρόγραμμα που παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο πως βασικός τους στόχος είναι το πώς θα καταφέρουν να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους διά της ψήφου σε μια αντιλαϊκή πολιτική.
Από τις πρώτες σελίδες γίνεται σαφές ότι το μνημόνιο θα υλοποιηθεί, όπως συμφωνήθηκε με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Όμως, την ίδια στιγμή, για να χρυσώσει το χάπι, επιχειρεί να παρουσιάσει ορισμένα ‘’παράλληλα μέτρα‘’ που θα παρθούν στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των επιπτώσεων, τα οποία δήθεν θα αντισταθμίσουν τη χασούρα από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ξαναζωντανέψει η λογική της φιλολαϊκής διαχείρισης μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού και της ΕΕ.
Η χειρότερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ήταν ότι, αξιοποιώντας τις διάφορες τάσεις και πλατφόρμες, την δήθεν δημοκρατική πολυγλωσσία του, καλλιέργησε αυταπάτες προς όλες τις κατευθύνσεις -και από τα "αριστερά" και από τα "δεξιά" του.
Μετέτρεψε δραστήριους αγωνιστές των κοινωνικών αγώνων σε παθητικούς θεατές ενόψει της επικείμενης κάθε φορά εκλογικής αναμέτρησης.
Καπηλεύτηκε, έως και οικειοποιήθηκε ιστορικές στιγμές του εργατικού λαϊκού κινήματος του 20ού αιώνα, λαμπρές σελίδες που έχουν καταγραφεί στη λαϊκή μνήμη, για να καλλιεργήσει την αυταπάτη της δήθεν αριστερής ανανέωσης, της δήθεν αριστερής συνέχειας.
Καλούμε επίσης όσους μετακινήθηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα της κατάργησης των μνημονίων και των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων, να μην ξαναπαγιδευτούν στις υποσχέσεις για δήθεν καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου, για αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού.
Καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο ΠΟΤΑΜΙ ή τη νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Πρόκειται για δύναμη που έπαιξε βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Εδώ και 25 χρόνια δίνει "αριστερό" άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό. Ήταν βασικοί υπουργοί στην κυβέρνηση που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Όλοι τους, μαζί και η πρόεδρος της Βουλής, που το παίζει θεματοφύλακας δήθεν της δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δεν ζήτησαν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των συλλογικών συμβάσεων.
Καλούμε επίσης το λαό να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Προσπαθεί πίσω από μεγαλοστομίες να κρύψει τη στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, τις συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.
Το σύνθημά της για επιστροφή στην "εθνική παραγωγή" κρύβει ότι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται, εξαιτίας πρώτα απ' όλα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αδύναμης και ανισόμετρης θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ.
Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί "βελτίωση" του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Τελευταία, μάλιστα, προσπαθεί να κρύψει και συσκοτίσει και τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο.
Την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, τους νέους εφαρμοστικούς νόμους.
Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού.
Υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι, δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η πρόταση του ΚΚΕ για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Η επικαιρότητα και η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ - ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.
  • Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.
Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες.
Αυτές οι δυνατότητες άλλοτε περιορίζονται ή στρεβλά αξιοποιούνται, άλλοτε πιο μαζικά υπονομεύονται γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
  • Η αξιοποίησή τους χρειάζεται τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας - εξουσίας. Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.
  • Είναι ο μοναδικός δρόμος που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών, είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών που τσακώνονται άγρια μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δρόμοι που πάντα ήταν στρωμένοι με το αίμα των λαών.
  • Μια τέτοια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τα άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.
Είναι καιρός ο λαός να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, να πάρει την τύχη στα χέρια του, να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα-παγίδες που στήνονται, για να τον έχει υπό έλεγχο η καπιταλιστική εξουσία.
Αγαπητοί φίλοι.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ από την εκλογή τους το Γενάρη μέχρι σήμερα αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα ώστε να προβάλλονται μαχητικά και τεκμηριωμένα οι θέσεις του ΚΚΕ, εκπληρώνοντας όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά το ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως υπερασπιστή των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων.
Βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο των κομμουνιστών βουλευτών ήταν η σύνδεσή τους:
  • Με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, γενικότερα με τους τόπους δουλειάς, σε αντιπαράθεση με την εργοδοτική επιθετικότητα και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, με το καθεστώς της εκμετάλλευσης.
  • Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου στις εργατογειτονιές, στήριγμα των εργατικών, λαϊκών κινητοποιήσεων.
  • Ήταν η φωνή του λαού, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, εκφράζοντας τις αγωνίες, τα βάσανα του λαού μας.
Συγκεντρώσαμε ιδιαίτερα την προσοχή μας στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, όπως απολύσεις, απλήρωτοι μισθοί, τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς κλπ.
Επίσης στο κέντρο της προσοχής μας είναι η κατάσταση στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας και τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε περιοχής. Τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, της νεολαίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού κλπ. Τα προβλήματα στις λαϊκές περιοχές, το περιβάλλον, την αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της ΚΟ Κ. Μακεδονίας συνέταξε και κατέθεσε ένα σημαντικό όγκο Ερωτήσεων και Αναφορών, ανοίγοντας σημαντικά θέματα με επιμονή στην ενημέρωση των εργαζομένων για τη δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ανάπτυξη των σχέσεων μαζί τους.
Μέσα στο 7μηνο από το Γενάρη μέχρι και τέλος Ιούλη κατέθεσε συνολικά 133 Ερωτήσεις, 8 Επίκαιρες Ερωτήσεις και 32 Αναφορές, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την κοινοβουλευτική δουλειά στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης και προστασίας των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
Στα ψηφοδέλτια, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της Δουλειάς, της Επιστήμης, της Τέχνης, της Μόρφωσης.
Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου.
Ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι κλαδικών Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ, επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ, γυναίκες από γυναικείους συλλόγους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινήματος και της νεολαίας.
Τα ψηφοδέλτιά μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, επιστήμονες των Τεχνικών Επιμελητηρίων.
Μαζί μας δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από το χώρο του Πολιτισμού..
Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 40,6% του συνόλου.
Με τη συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα.
Ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού. Την επόμενη μέρα μπορούμε να έχουμε ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό, γιατί μόνο έτσι υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget