ΣΕΒ: Αξιώνει την άμεση και κατά γράμμα εφαρμογή των μνημονίων

Συστάσεις προς τα αστικά κόμματα να οικειοποιηθούν και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο του μνημονίου, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Εκφράζει μάλιστα την ενόχληση του, αφού όπως υποστηρίζει, «κανείς στο πολιτικό σύστημα δεν φαίνεται διατεθειμένος να οικειοποιηθεί το Μνημόνιο ως εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Επισημαίνει ακόμα  ότι τα αστικά κόμματα δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή των μέτρων «που θίγουν προνομιούχες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  αξιώνοντας προφανώς την ανάγκη επιβολής του μνημονίου ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους από όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.
Επίσης αξιώνει την εφαρμογή πολιτικών που θα δίνουν ώθηση στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων αφού όπως επισημαίνει «οι δημόσιες πολιτικές θα πρέπει να ευνοούν τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων ώστε οι μικρές να γίνονται μεσαίες και οι μεσαίες μεγάλες».
Ο ΣΕΒ αναφέρεται επίσης στα capital control επισημαίνοντας ότι αυτά ανέκοψαν την ραγδαία εκροή καταθέσεων, όμως η εκροή καταθέσεων συνεχίσθηκε και τον Ιούλιο.
Τα παραπάνω επισημαίνονται από τους βιομηχάνους στο φόντο της ανησυχίας και των δυσοίωνων προβλέψεων που προκαλεί η κατάρρευση των προσδοκιών απασχόλησης στη βιομηχανία, τον Αύγουστο, στη χαμηλότερη τιμή που έχουν λάβει ποτέ από την αρχή της συλλογής στοιχείων τον Ιανουάριο του 1985.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget