Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ: «Κλειστό Εργατικό Κέντρο για τους εργαζόμενους - Ανοιχτό για την εργοδοσία»

Κλειστή αντίκρισαν την πόρτα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας τα μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ, όταν σήμερα το πρωί πήγαν στο κτίριο για να παραθέσουν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Το αποτέλεσμα ήταν η συνέντευξη να δοθεί έξω από το κτίριο.
Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει:
«Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας είχε επικοινωνήσει με την πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και με φαιδρά επιχειρήματα, εμμέσως πλην σαφώς, την είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την εμποδίσει. Έφτασε σε σημείο δε, να της ανακοινώσει πως αν τελικά δεν αλλάζαμε μέρος, θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΥΚ, με στόχο να αφαιρεθεί το γραφείο από το Σωματείο. Να πετάξει δηλαδή έξω από το σπίτι του ένα σωματείο που είναι παράδειγμα με τη δράση του και με τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους -μέλη του και μη-  με καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς. Ένα σωματείο, που όπως όλοι όσοι έχουμε ταχθεί και παλεύουμε με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν τα διπλώνει απέναντι στην εργοδοσία, δεν πτοείται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Τι κι αν αλλάξανε κάποια από τα πρόσωπα στις τελευταίες εκλογές στην πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του ΕΥΚ; Με τη στάση αυτή συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι τα δεινά που τραβάει ο λαός μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων, της σημερινής συγκυβέρνησης και της ΕΕ, δεν τους αγγίζουν στο ελάχιστο. Φάνηκε εξάλλου αφού συνεχίζει να λάμπει δια της απουσίας του από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Φυσικά τίποτα καλύτερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τους εκφραστές της πρακτικής του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, η οποία τους θέλει να ρίχνουν μόνιμα νερό στο μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών που καλλιεργούν την αναμονή και τη μοιρολατρία και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την λέξη "ανταγωνιστικότητα". Που αντί να προετοιμάζουν τους εργαζόμενους για να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, οργανώνουν ημερίδες και προωθούν προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργίας. Είναι ολοφάνερο ότι όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το συνεχές κυνήγι του κέρδους, απαιτεί αφοπλισμένο εργατικό κίνημα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους».
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, τονίζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.
«Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Βαδίζουμε μπροστά ενωμένοι για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με τη συμπόρευσή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα να τους δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει. Ότι μπροστά στο αδιέξοδο της υποταγής, εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας και τη στρατηγική της, υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα, για να ανακτήσει ο λαός τις απώλειές του και ο οποίος φτάνει μέχρι την οριστική νίκη που θα τον καταστήσει πραγματικό ιδιοκτήτη όλου του πλούτου που παράγει.
Τους καλούμε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 5/9/15 και ώρα 6.00 μ.μ. Η αναχώρηση από Καβάλα θα γίνει στις 3.00 μ.μ. από τον Δημοτικό Κήπο»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget