Βρετανία: Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις «μηδενικών ωρών»

Ο αριθμός των Βρετανών που δηλώνουν ότι εργάζονται μεσυμβάσεις «μηδενικών ωρών» αυξήθηκε πέρυσι, κατά 20% περίπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Σύμφωνα με τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS)744.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 2,4% της εργατικής δύναμης στη Βρετανία, εργάζονταν με τέτοιου είδους συμβάσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2014, συγκριτικά με 624.000 ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι συμβάσεις «μηδενικών ωρών» δεν προσφέρουν καμιά εγγύηση για τις ώρες που εργάζεται ο εργαζόμενος, ούτε για την αμοιβή του. Ουσιαστικά ο εργαζόμενος δουλεύει όσες και όποιες ώρες θελήσει ο εργοδότης, πληρώνεται μόνο για τον αριθμό των συγκεκριμένων ωρών και φυσικά δεν δικαιούται κανενός είδους άδεια, υπερωρίες ούτε φυσικά αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
Αυτές τις βαθιά αντεργατικές εργασιακές σχέσεις τις υπερασπίζονται με φανατισμό οι εργοδότες, καθώς τους προσφέρει φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις, που μπορούν να μοιράζουν μία θέση εργασίας σε δύο ή και τρεις εργαζόμενους, κρύβοντας έτσι την ανεργία «κάτω από το χαλί»...
Αυτό άλλωστε θεωρείται και ο κύριος λόγος που το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, στο 5,6% από το 7,8%.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget