ΣΥΡΙΖΑ: «Ισχυρή εντολή» για να εφαρμοστεί «καλύτερα» το μνημόνιο

Nα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας μία σειρά κάλπικα διλήμματα.
«Αποδείχτηκε ότι μπορούμε καλύτερα επειδή βάζουμε πάνω από όλα τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος», επιδιώκοντας να παρουσιάσει καλύτερο το δικό του μνημόνιο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στην αστική τάξη, αφού με τα «αντιμνημονιακά» συνθήματα» παγίδεψε τον λαό σε μια πολιτική που έφερε νέα μνημόνια.
Οι ψηφοφόροι «κατανοούν ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας, και κατανοούν ακόμη καλύτερα ότι η συμφωνία που πετύχαμε μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσει ξανά προοπτική στη χώρα και στους πολίτες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Πρόσθεσε, ότι «κύρια προϋπόθεση είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με ισχυρή εντολή», αποσιωπώντας ότι η επτάμηνη «σκληρή» διαπραγμάτευση αφορούσε στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και ότι το μνημόνιο Τσίπρα, όπως και τα προηγούμενα, είναι η συνταγή για να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης.
Θέλοντας να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, με το επιχείρημα ότι «είναι με την Ευρώπη του κ. Σόιμπλε», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τις δυνάμεις που επιθυμούν «απαγκίστρωση από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα». Με αυτό το επιχείρημα, προσπέρασε το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε στο πλευρό της ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως οι ΗΠΑ, που ανταγωνίζονται άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget