Πάτρα: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα «πεντάμηνα»

Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Πατρέων ανακοινώθηκε σε μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσε τοΣυνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Αχαίας «Η Ενότητα».
Η Επιτροπή Αγώνα θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της «κοινωφελούς εργασίας» για όλα τους τα προβλήματα που τους απασχολούν, (εργασιακά κ.α.) στο πλευρό της Διοίκησης του κλαδικού συνδικάτου.
Στην πρώτη συνεδρίαση της η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε, να προχωρήσει σε αγωνιστικές δράσεις, με το αίτημα της άμεσης καταβολής του συνόλου των δεδουλευμένων, όπως και της άμεσης ασφαλιστικής κάλυψης για το σύνολο των εργαζομένων. Επίσης αποφασίστηκε η συνάντηση με εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής για τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου (ατομικά μέσα προστασίας , γάλα , και τα άλλα θέματα που τέθηκαν στην σύσκεψη.
Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση της διοίκησης του κλαδικού και της σωματειακής επιτροπής με την δημοτική αρχή για το θέμα της έγκαιρης αποστολής των παρουσιολογίων στον ΟΑΕΔ όπου διευκρινίστηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες, ενώ για τα δίμηνα οι καταστάσεις πληρωμής είναι στον επίτροπο για υπογραφή και την άμεση πληρωμή.
Όπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα «ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε στις 9 Σεπτέμβρη την καταβολή κονδυλίων για τα “πεντάμηνα” κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων. Ο Οργανισμός προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δίμηνη καθυστέρηση με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε χτες ότι ξεκίνησε να καταβάλλει στους δήμους τα κονδύλια για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που φτάνουν μέχρι και τους δύο μήνες. (..) Σημειώνουμε ότι μέχρι και χτες, η πλειοψηφία των δήμων δεν είχε πάρει φράγκο από τα λεφτά που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ»
Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα είναι:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που ο μισθός του θα είναι κατώτερος από τα 751 ευρώ.
  • Μισθός από τον πρώτο μήνα και ασφάλιση από την πρώτη μέρα.
  • Να πληρώνονται οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα.
  • Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος του προγράμματος.
  • Δωρεάν μεταφορά προς και από τη δουλειά τους.
  • Άδεια 2 μέρες το μήνα.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
  • Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.
  • Καμιά παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζομένων πέρα από τους φορείς που προσλήφθηκαν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget