«Θα συνεργαστούμε με τα κόμμα της εξουσίας αλλά δεν διεκδικούμε θέση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Η στήριξη ή και η συμμετοχή σε μια συγκυβέρνηση θα γίνει με κριτήριο την «σωτηρία της χώρας» που κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη περνά μέσα από τη συμμετοχή στην ΕΕ λέγοντας πως η μη συμμετοχή σε αυτή «είναι βήμα στο κενό» και «δεν θα το επιτρέψουμε», ενώ δήλωσε «δεν μπορείς να σκίσεις κανένα μνημόνιο».
Συνεπώς ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και το Ποτάμι θα βάλει πλάτη όπως έκανε και κατά την ψήφιση του στη Βουλή. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει είναι η υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου να γίνει από νέα και όχι παλιά πρόσωπα που θα τοποθετηθούν υπουργοί διαφημίζοντας τους Νικηφόρο Διαμαντούρο και Νίκο Αλιβιζάτο που είναι το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού.
Για την επόμενη των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να συναντηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων του μνημονίου να δουν πώς μπορούν να συνεργαστούν και ποιοί μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Πρόσθεσε «μη θεωρείται δεδομένη τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» διότι όπως είπε «τα παλιά κόμματα δεν αγαπούν το Ποτάμι».
Πάντως πέρα των συνθημάτων περί παλιών και νέων κομμάτων και προσώπων σαν νέα πρόταση εμφάνισε την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ από την κεντρική διοίκηση στους Δήμους, οι οποίοι θα καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες του από την είσπραξη του χαρατσιού.
Η συγκεκριμένη πρόταση ούτε καν νέα δεν είναι αφού ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός την είχε εξαγγείλει ενώ την εμφάνιζαν κατά καιρούς δήμαρχοι που στήριζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν φορολογική εξουσία για να χαρατσώνουν τους δημότες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget