Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Στοκχόλμη

Χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Στοκχόλμης για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφημιστική καμπάνια του ακροδεξιού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών στο μετρό. 
Η εταιρεία των αστικών συγκοινωνιών της νομαρχίας της Στοκχόλμης, SL, που έχει την ευθύνη για το συγκοινωνιακό έργο στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, έδωσε την άδεια για τη διαφημιστική καμπάνια των ακροδεξιών. Η καμπάνια αυτή είναι στα αγγλικά και επιτίθενται στους μετανάστες από τις βαλκανικές χώρες και ιδίως σε αυτούς που ζητιανεύουν και η πλειοψηφία τους είναι Ρομά.
Το ακροδεξιό κόμμα θέλει να πεταχτούν έξω από τη χώρα, παρόλο που ένα μέρος τους βρίσκει εργασία και χρησιμοποιεί το επιχείρημα της επαιτείας, για να στοχοποιήσει αδύναμα τμήματα της κοινωνίας και να διαιρέσει τους εργαζόμενους.
Βέβαια, οι Σουηδοί δημοκράτες, σε όλες τους τις προτάσεις νόμου που καταθέτουν ή υποστηρίζουν, σε αντιστοιχία και με άλλα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, υπερασπίζονται το κεφάλαιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μιλάνε καν για τις αποκαλύψεις το τελευταίο διάστημα ότι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΙΚΕΑ, η «Βόλβο» κλπ., δεν πληρώνουν ούτε μια κορόνα φόρο στο σουηδικό κράτος, φοροδιαφεύγοντας, νόμιμα μέσω οφσόρ εταιρειών. Το ταξικό συνδικάτο των εργαζομένων στο μετρό, SEKO Klubb 111, εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία για την καμπάνια αυτή, συμμετείχε στη διαδήλωση, βάζοντας το ζήτημα της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική αυτή που φτωχοποιεί την εργατική τάξη και βρίσκει εξιλαστήρια θύματα, σε αυτή την περίπτωση τους μετανάστες Ρομά από τα Βαλκάνια, για να διαιρέσει τους εργαζόμενους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετά συνδικάτα όπως και το ΚΚ Σουηδίας. Οι διαμαρτυρίες πρόκειται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget