Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα καταστήματα «Βερόπουλος» ζητά το ΠΑΜΕ

Τις απολύσεις στα σούπερ μάρκετ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών τουΠΑΜΕ.
Τονίζει πως «η εταιρεία ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και έκανε 30 απολύσεις στην Πτολεμαΐδα και θα δρομολογήσει κλείσιμο και άλλων καταστημάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία αυτούς τους εργαζόμενους που καλούσε "να βάλουν πλάτη και να κάνουν θυσίες για να κρατηθεί η επιχείρηση" και στα χρόνια της "ανάπτυξης" και στα χρόνια της κρίσης». Προσθέτει πως «με την εξαγορά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Βερόπουλο δεν έχουν εξασφαλισμένο το μεροκάματό τους είτε στα καταστήματα που αγόρασε ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, είτε σε αυτά που ακόμα παραμένουν στην επιχείρηση ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ».
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ ζητά «να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου».
Καλεί όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου «να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους των Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, κοντά στους απολυμένους σε όλη την Ελλάδα και από κοινού να οργανώσουν τη μάχη για να βάλουν φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας, στο κλείσιμο καταστημάτων, στις απολύσεις».  
Σε μαζική σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Εμπορουπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7.00 μμ στα γραφεία του απαιτώντας να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget