Για το έκτακτο συνέδριο συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

H διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο επίκεντρο της απογευματινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων. Με τη σημερινή συνεδρίαση εγκαινιάστηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά τις 15 Αυγούστου.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε με δηλώσεις της στο «ΣΚΑΪ» ότι «δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν» εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και δεν απέκλεισε εκλογές αν η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω 120 βουλευτές στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, λέγοντας ότι «μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει» και πρόσθεσε πως «οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν».
Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από όσους διαφωνούν να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» και πως «υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης».
Από την πλευρά της «Αριστερής Πλατφόρμας» με συνέντευξή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Δίνοντας ένα χρώμα ενδοαστικής και ενδοϊμπεριαλιστικής διαπάλης στην κόντρα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «διαφήμισε» τις σχέσεις του με την καπιταλιστική Ρωσία και τη συμφωνία που υπέγραψε για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και προειδοποίησε ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Στην ίδια συνέντευξη ο Π. Λαφαζάνης δεν αμέλησε να επιτεθεί στην πολιτική του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντάς την βαθιά λαθεμένη στρατηγική και μέγα λάθος τη στάση του στο δημοψήφισμα. Επιτέθηκε δηλαδή στο ΚΚΕ γιατί δεν έβαλε πλάτη να στηρίξει τις αυταπάτες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε ότι αντικειμενικά θα ακολουθήσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε. Επιτέθηκε στο ΚΚΕ γιατί στο δημοψήφισμα αποκάλυψε ότι το «όχι» που καλούσε το λαό να πει η κυβέρνηση ήταν «ναι» σε νέο μνημόνιο, κάτι που επίσης επιβεβαιώθηκε. Επιτίθεται, επίσης, στο ΚΚΕ γιατί αυτό αποκαλύπτει πως το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» είναι ψεύτικο για το λαό, γιατί τόσο με την πολιτική των μνημονίων εντός ευρώ όσο και με τη χρεοκοπία και την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής πάλι ο λαός θα την πληρώσει. 
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Να μεριμνήσει για τις δηλώσεις εναντίον της από υπουργούς της κυβέρνησης, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφέρεται σε δηλώσεις των αναπληρωτών υπουργών Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση και στην επιστολή σημειώνει προς τον πρωθυπουργό «θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για τη Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση».
Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ψήφισμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση και η υποστήριξη στη βουλευτή Νάντια Βαλαβάνη με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget