Ευ. Μεϊμαράκης: Δεδομένη η συναίνεση για να ψηφιστούν το μνημόνιο και τα μέτρα

Τους ψηφοφόρους του «Ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα προσπαθεί να προσεταιριστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, λέγοντας σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής ότι σ' αυτούς «οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε» μοιράζοντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσεις ότι το «μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο» που εκφράζει το κόμμα του είναι ο χώρος όπου «μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικά και δίκαια».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι οι εκλογές «είναι καταστροφή, δεν είναι λύση» και σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιο λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει».
Θέλοντας να ενισχύσει το πλαίσιο της συναίνεσης, μέσα στο οποίο πορεύεται μαζί με την κυβέρνηση στην ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων, λέει στην ίδια συνέντευξη ότι οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί και ότι «η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη.
Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική».
Κατά τον ίδιο τρόπο, ισχυρίζεται ότι «οι ιδεολογίες έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση». Δίνει και με αυτόν τον τρόπο το στίγμα ότι η βαρβαρότητα που ζει σήμερα ο λαός, μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν έχει άλλη εναλλακτική και ότι η... λογική είναι αυτή που επιβάλλει το ξεζούμισμά του για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Στο ενδεχόμενο που γίνουν εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι στις λίστες της ΝΔ δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν.
Σε ότι αφορά τις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα που αυτό προβλέπει, με δήλωσή του στη «Real News» ο Ευ. Μεϊμαράκης αναφέρει για τους βουλευτές του κόμματός του: «Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget