Ν. Καραθανασόπουλος: Πολύτιμες οι υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ στο καπιταλιστικό σύστημα (VIDEO)

Τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως αποτυπώνεται και στο νομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα για το μνημόνιο Τσίπρα, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών της Βουλής. 
Προειδοποίησε ότι εκτός του δεύτερου πακέτου μέτρων που θα έρθει εντός του μήνα, θα προστεθούν νέα μέτρα κι από τη συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση, κάτι που αναφέρει άλλωστε και το κείμενο της Συνόδου Κορυφής επισημαίνοντας ότι  «η ελληνική πρόταση μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά».
Επεσήμανε ότι θα έρθουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα στο συνταξιοδοτικό σύστημα στο όνομα της βιωσιμότητας, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και των ελεύθερων επαγγελμάτων,με αποτέλεσμα να βγουν από την αγορά με βίαιο μάλιστα τρόπο, οι φτωχοί και μικρομεσαίοι επαγγελματίες προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και αλλαγές στη δημόσια διοίκησηώστε να μετατραπεί σε χρήσιμο εργαλείο για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το μνημόνιο Τσίπρα είναι ακόμα πιο βάρβαρο για το λαό γιατί έρχεται να προστεθεί στα ήδη ισχύοντα προηγούμενα μνημόνια που φόρτωσαν ασήκωτα βάρη στη λαϊκή οικογένεια και δεν πρόκειται να καταργηθούν, όπως έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Κατήγγειλε το εκβιαστικό ψευτοδίλλημμα που καλλιεργείται έντονα το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό «ή νέο μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία» τονίζοντας ότι ακριβώς το ίδιο εκβιαστικό ψευτοδίλλημμα έθεταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πέρασαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Στόχος όλων, επεσήμανε ο κομμουνιστής βουλευτής, η διάσωση των μονοπωλιακών ομίλων και του ίδιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, καταδικάζοντας το λαό σε θυσίες χωρίς ημερομηνίες λήξης.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στο καπιταλιστικό σύστημα παραπλανώντας τα λαϊκά στρώματα, χειραγωγώντας και εμποδίζοντας τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών αλλά και δημιουργώντας ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ με στόχο την υπεράσπιση της στρατηγικής επιλογής της αστικής τάξης να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ.
Από την άλλη, επεσήμανε, υπάρχει και άλλο «ένα πολύχρωμο μπλοκ βολικής αντιπολίτευσης, χρήσιμης για το σύστημα, που περιορίζει την υπόθεση της αλλαγής της θέσης της λαϊκής οικογένειας, απλά και μόνο στο νόμισμα», και μάλιστα κάποιες «αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. που θεωρούν πανάκεια την αλλαγή του νομίσματος για τη βελτίωση της θέσης του λαού», κάτι που δεν ισχύει από τη στιγμή που στο επίπεδο της οικονομίας κυριαρχούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Δεν είναι τυχαίο πρόσθεσε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων παίζει στο ίδιο έδαφος, με κερδοσκοπικά συμφέροντα και τμήματα του κεφαλαίου που θεωρούν ότι η αλλαγή νομίσματος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους και συμπλέουν με τις επιδιώξεις του πιο σκληρού πυρήνα σε επίπεδο ΕΕ που εκφράζεται από τον Σόιμπλε για το Grexit και την έξοδο των πιο αδύναμων χωρών από την Ευρωζώνη.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος επεσήμανε επίσης τον επικίνδυνο ρόλο της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται ως ο καλύτερος υπερασπιστής του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλήγοντας κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα μετά και τη χρεοκοπία -το τελευταίο διάστημα- διαφόρων αντιλήψεων όπως: 
-«Η σκληρή διαπραγμάτευση» που κάνει η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η όποια διαπραγμάτευση από τη στιγμή που δεν αμφισβητεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ γίνεται για λογαριασμό του κεφαλαίου.
-«Η ΕΕ αλλάζει και μπορεί να γίνει φιλολαϊκή», διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ αλλάζει αλλά γίνεται πιο βάρβαρη και αντιδημοκρατική.
-«Η κυβερνώσα αριστερά μπορεί να αλλάξει τη θέση του λαού», διευκρινίζοντας ότι η κυβερνώσα αριστερά αποτελεί εργαλείο της αστικής διαχείρισης για να συντριβεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το λαϊκό εργατικό κίνημα.
-«Αντιμνημονιακές λογικές» διευκρινίζοντας ότι αυτές παρεμποδίζουν τη ριζοσπαστική χειραφέτηση του λαού και την προσέγγιση της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου, που είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση επιχειρηματικών ομίλων, μονομερή διαγραφή του χρέους, κεντρικό σχεδιασμό με την εξουσία στα χέρια του λαού και όχι του κεφαλαίου. Χρειάζεται ισχυρό, γερό ταξικό κίνημα για να παρεμποδίσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, με αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό αγώνα, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.   
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget