Μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας (VIDEO)

Μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια έγιναν από το ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας την Τετάρτη 15 Ιούλη ενάντια στο 3ο μνημόνιο. Στην διάρκειά τους το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας».
  • Πελοπόννησος
- Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταμάτης Ανδριόπουλος, μέλος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και με όπλο την εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη να οργανώσουν τον αγώνα τους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος και ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας οι οποίοι μάλιστα είχαν και πανό με τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Στον Πύργο, το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία ΟΤΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, ο οποίος αναφέρθηκε στις βαρύτατες επιπτώσεις των μέτρων του 3ου μνημονίου σε βάρος των αγροτών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Καραμάνης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου με συνθήματα και ντουντούκες έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.
- Στο Αίγιο, η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων έγινε στην πλατεία Λαύρας, όπου καταγγέλθηκε το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο.
  • Μακεδονία - Θράκη
 Την απόφασή του να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια σε μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός με τη μαζική συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Παντού, εργάτες που βιώνουν τη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας, άνεργοι, συνταξιούχοι, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.
- Στην Αλεξανδρούπολη, το συλλαλητήριο έγινε μπροστά στη Δημαρχία. Στην ομιλία της η Εύα Βλησίδου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζουν να μας ματώνουν, να θυσιάζουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν περισωθεί, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Χωρίς να έχουν καταργήσει ούτε ένα άρθρο από τους νόμους που μας πτώχευσαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα-φωτιά, που οδηγούν σε εξόντωση των εργαζόμενων και του λαού. Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός και κουβαλάει την υπογραφή του Τσίπρα και της δήθεν αριστερής διαχείρισης. Έχει ήδη τη σφραγίδα της ΝΔ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις πολύ γρήγορα επιβεβαίωσαν τη σωστή και έγκαιρη παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τη στάση που έπρεπε να κρατήσουν οι εργαζόμενοι, πως δεν έπρεπε να διαλέξουν θέση ανάμεσα σε δυο επιλογές μνημονίων, ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου που συγκρούονται». Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
- Στην Καβάλα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, μέλος της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια η μαζική πορεία πέρασε από την παραλία, τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο Δημοτικό Κήπο της πόλης.
- Στην Κοζάνη, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Γεωργακόπουλο, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά, με σύνθημα «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Συνασπισμός ψηφίζουνε μνημόνια, ματώνει ο λαός», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Στις Σέρρες, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Τάτος, μέλος της Γραμματείας Σερρών του ΠΑΜΕ.  Η πορεία, που ακολούθησε αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στο ΚΕΔΥ όπου έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση συγκρότησης επιτροπής αλληλεγγύης στο νομό.
- Στην Βέροια, η συγκέντρωση έγινε στο Ρολόι, όπου μίλησε ο Σούλης Ανδρεόπουλος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας.
- Στην Ξάνθη, το μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Βουζαράς, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ. «Χρειάζεται άμεση συσπείρωση των συναδέλφων με την ΠΑΣΕΒΕ, μακριά από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ που συμπαρατάσσονται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον ευρωμονόδρομο», τόνισε χαρακτηριστικά. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ. «Τα νέα μνημόνια διαρκείας που θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους, πρέπει να πάρουν άμεση απάντηση με μαζική συμμετοχή στους αγώνες. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους χώρους που ζει και εργάζεται ο λαός, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες. Άμεση είναι η ανάγκη για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης, σε κάθε άνθρωπο που νιώθει τις τεράστιες δυσκολίες και της σημερινής κατάστασης. Δεν υποχωρούμε!. Μόνος δρόμος είναι η ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την εξουσία τους», τόνισε η Γ. Ρόιδου. Ακολούθησε μαχητική πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  
- Στην Κατερίνη, η συγκέντρωση έγινε στο Συντριβάνι - πλατάνι, όπου μίλησε η Στέλλα Νικολάου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία». Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Ούτε νέα ούτε παλιά, όχι σε όλα τα μνημόνια». Και ακόμη, «Αυτή η συμφωνία η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί». 
- Στην Έδεσσα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στους Μικρούς Καταρράκτες, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε ΟρεστιάδαΚομοτηνήΔράμαΝάουσαΚιλκίς,ΠτολεμαΐδαΓρεβενάΚαστοριά, και ΦλώριναΜαχητικές πικετοφορίες έγιναν σε Γιαννιτσά, Πολύγυρο και Μουδανιά.
  • Στα νησιά του Αιγαίου
- Στη Μυτιλήνη, δεκάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο της κυβέρνησης. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δημήτρης Στεφανής, μέλος της Τοπικής Γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ και ο Νίκος Ζαρταμόπουλος, μέλος του ΠΑΜΕ Δημοσίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης.  
  • Θεσσαλία
- Στη Λάρισα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Νωρίτερα, φορείς και σωματεία ξεκίνησαν με πορεία από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, όπου είχε οριστεί προσυγκέντρωση, και κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Άγγελος Σίμος, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας. Να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, έτσι ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος, για να μπορέσει ο λαός να απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερη βαρβαρότητα». Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».(Δείτε το κεντρικό video).
- Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου μίλησε ηΆννα Κουτελίδα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και μέλος της τοπικής Γραμματείας. Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολουμένων.
- Στο Βόλο, μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ, η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου. Από το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το σύνθημα «Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής - Όλοι στους δρόμους». Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας». Μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην παραλία.
- Στην Καρδίτσα, έγινε δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που έρχονται για τους αγρότες οδηγώντας τη μικρομεσαία και φτωχή αγροτιά στον πλήρη αφανισμό και η Ντέπη Μπράτσου, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας, αναφερόμενη στις αληθινές ανάγκες της Παιδείας και των φοιτητών.
Ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Τόνισε πως η μόνη διέξοδος που υπάρχει σήμερα «είναι ο δρόμος της συσπείρωσης στα Συνδικάτα, στις Λαϊκές Επιτροπές, η πάλη, ο αγώνας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, του κεφαλαίου που έχουν ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους και που αποθρασύνονται από τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης». 
  • Ήπειρος
- Στην Άρτα, μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο. Στο σύντομο χαιρετισμό που έκανε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα βάλουν ταφόπλακα στους αγρότες και κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς φτάσαμε ως εδώ.Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο την έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Γιάννης Γάλλιος. Στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να πυκνώσουν τις συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους χώρους δουλειάς και να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός. Να οργανώσουν την πάλη για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να αποβάλουν το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Να αποτρέψουν με τις παρεμβάσεις και την αλληλεγγύη να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε μαχητική πορεία στον κεντρικό δρόμο της Άρτας.
  • Βορειοδυτική Ελλάδα
- Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία. Μιλώντας ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Αγρινίου, τόνισε μεταξύ άλλων:«Είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Στα χέρια που χωρίς αυτά τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, χωρίς εμάς κανένα γρανάζι δεν γυρνά». Αμέσως μετά ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
- Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο. Πλήθος κόσμου εξέφρασε δυναμικά και μαχητικά την αντίθεση του στον Αρμαγεδδώνα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε, εκ μέρους της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, η Εύη Πάρλα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
- Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση στα Γιάννενα. Στην ομιλία του ο Τάσος Τόκαςμέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιαννίνων τόνισε: «Είναι ώρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι ο λαός συνολικά να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα - συμπεράσματα όμως, όχι παθητικά, όχι μοιρολατρικά, αλλά συμπεράσματα που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια τους. Ως ΠΑΜΕ επιμένουμε με συνέπεια στην ταξική γραμμή συσπείρωσης και αντεπίθεσης: Τα εργοστάσια, οι χώροι δουλειάς, οι γειτονιές να γίνουν κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης». Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στις εργατοσυνοικίες
  • Kρήτη
- Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Πλήθος κόσμου από σωματεία, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έδωσαν δυναμική απάντηση στο 3ο μνημόνιο που ετοιμάζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέα ζευγάρια έκαναν ξεκάθαρο στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και στα κόμματά τους ότι δεν θα δεχθούν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ότι βάζουν πλώρη ακόμη πιο δυναμικά για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στερεά - Εύβοια
- Στην Λιβαδειά, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και διαδήλωσαν με πορεία στους δρόμους την αποφασιστiκότητά τους να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στην πράξη, με αγώνες στους τόπους δουλειάς και στην κοινωνία. Την κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας του Παραρτήματος Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ψευτοκαυγά «μνημονιακοί -αντιμνημονιακοί» που είχαν στήσει τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙ, προκειμένου να παραπλανήσουν τον κόσμο και με το ψετοδίλημμα «ή μνημόνιο ή πτώχευση», να τον φέρουν μπροστά στην κοινή απόφασή τους να τον σφάξουν ακόμα μια φορά στο όνομα της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.
- Στη Λαμία, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Πάρκου. Στη διάρκειά της έγινε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μιχάλη Γιαλαμούδη, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο  Πάνος Πολίτης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget