Αλ. Τσίπρας: Ζήτησε από το λαό να δεχτεί τη σφαγή με το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή

Μνημόνιο ή καταστροφή και όποιος δεν στηρίξει τα αντιλαϊκά μέτρα στηρίζει το σχέδιο απομάκρυνσης της κυβέρνησης, ήταν τα δυο βασικά επιχειρήματα που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος τόσο προς το λαό για να αποδεχτεί τη νέα σφαγή όσο και προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει επί της ουσίας την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής πως είχε δύο επιλογές ή «τη συμφωνία» ή «την άτακτη χρεοκοπία», ξεθάβοντας τα επιχειρήματα του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για να περάσει το δικό του μνημόνιο, το «μνημόνιο Τσίπρα». Με βάση αυτό το επιχείρημα, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν αν ο εκβιασμός αυτός ήταν «πραγματικός ή πλαστός».
Δήλωσε πως «η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν ήταν αυτή που θέλαμε», αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία- μνημόνιο κι ας μην την πιστεύει, ενώ εμφάνισε τα δάνεια που επιβαρύνουν το λαό για χρόνια και γενιές σαν αλληλεγγύη, λέγοντας «πράγματι τα δάνεια είναι μορφή αλληλεγγύης».
Για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας και απλά έκανε λόγο για «ηπιότερη προσαρμογή», χαρακτηρίζοντας τη μείωση των μισθών και την αύξηση των έμμεσων φόρων «προσαρμογή» προφανώς στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε και πάλι τη στάση τους με την παραμονή ή όχι της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν πρέπει «να κάνουμε το χατίρι στους πολιτικούς μας αντιπάλους μέσα και έξω από τη χώρα να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο». Πρόσθεσε ότι «είμαι ο τελευταίος που οικειοθελώς θα προσχωρούσα στο σχέδιο των αντιπάλων, να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης της κυβέρνησης» και πως «δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνησή τους» και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης».
Στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανέφερε πως το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και πως το μνημόνιο Τσίπρα έχει λιγότερο σκληρά μέτρα και περισσότερα επενδυτικά οφέλη. Με τα επιχειρήματα αυτά και το διαγκωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος έφερε καλύτερο μνημόνιο, επί της ουσίας δικαιώνει πολιτικά τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων που πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός, αφού εμφανίζει τα αντιλαϊκά μέτρα μονόδρομο και το συμβιβασμό με αυτά ρεαλισμό.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget