Eurostat: Στο 25,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλη

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 25,6% για τον Απρίλη, μειωμένη κατά 1,4% από τον αντίστοιχο μήνα του 2014, τη στιγμή που η ανεργία στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 11,1% και στην ΕΕ στο 9,6%. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώνεται στο 53,2% για τον Απρίλη 2015. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% ανεργία και 49,2% ανεργία στους νέους (στοιχεία για τον Ιούνη 2015). 
Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).
Τα στοιχεία για την Ευρωζώνη και την ΕΕ -τα οποία βέβαια δεν ανταποκρίνονται στη δραματική πραγματικότητα των στρατιών ανέργων που δεν «μετριούνται» σε αυτές τις στατιστικές επειδή μπορεί να κάνουν κάποιο περιστασιακό μεροκάματο- είναι, σύμφωνα με την Κομισιόν, τα χαμηλότερα από το Μάρτη 2012 και τον Ιούλη του 2011 αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός η Κομισιόν το ερμηνεύει ως ενίσχυση της «ανάπτυξης», ενώ η αρμόδια επίτροπος για την Απασχόληση,Μαργκρέτε Βεστάχερ, υπογραμμίζει ότι «η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημειώνοντας ότι το «πακέτο Γιούνκερ» των 315 δισ. ευρώ μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον «εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας - κυρίως για τους νέους», για τους οποίους όμως επιφυλάσσεται εργασιακή περιπλάνηση, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, από μαθητεία σε μαθητεία και με μισθούς-χαρτζιλίκι... 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget