Ισραήλ - Παλαιστίνη: Καθημερινότητα οι επιθέσεις ακροδεξιών, αστυνομίας και στρατού σε Παλαιστίνιους (ΦΩΤΟ)

Η φριχτή δολοφονία του βρέφους 18 μηνών στη Δυτική Όχθη από Εβραίους ακροδεξιούς, μπορεί να συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Αντίθετα, η δολοφονική δράση των εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Ισραήλ είναι καθημερινό φαινόμενο, που υποδαυλίζεται από την πολιτική που ακολουθεί το ίδιο το ισραηλινό καθεστώς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες μέρες, παλαιστινιακές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους, απαριθμούσαν ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας ότι «αυτές οι καθημερινές επιθέσεις είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη με τους Παλαιστίνιους σε αυτό το σημείο, καθώς έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ που σιώπησαν σχετικά με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου όσον αφορά την αντιμετώπιση των Παλαιστινιίων από το Ισραήλ για περισσότερο από μισό αιώνα.»
Όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές οργανώσεις:
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου, πλήθος Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων -με επικεφαλής τον Ισραηλινό υπουργό Γεωργίας, Ούρι Αριέλ, και υποστηριζόμενοι από δεκάδες Ισραηλινούς αστυνομικούς και στρατιώτες- εισέβαλαν στο τέμενος του του Αλ Ακσά.
  • Στις 19 Ιουλίου, Εβραίοι εξτρεμιστές πυρπόλησαν την χριστιανική εκκλησία, όπου -σύμφωνα με την παράδοση- ο Ιησούς έκανε το θαύμα «του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων» στην Τιβεριάδα.
  • Τον Μάιο του 2014, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε σε μια ύποπτη επίθεση μίσους.
  • Επίσης το Μάιο του 2014 Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, δράστες, που φέρεται ότι ήταν εβραίοι ακροδεξιοί, ζωγράφισαν γκράφιτι μίσους στα γραφεία του Βατικανού στην Ιερουσαλήμ. Το γκράφιτι ανέγραφε στην εβραϊκή γλώσσα: «Θάνατος στους Άραβες και Χριστιανούς και εκείνους που μισούν το Ισραήλ».
  • Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, σχεδόν 100 γυναίκες από την Παλαιστίνη που προσπάθησαν να αποτρέψουν την πρόσβαση των εποίκων σε αυτό τον, ιερό για τους μουσουλμάνους, θρησκευτικό χώρο.
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις τονίζουν ότι «αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες επιτίθενται κατά χριστιανικών και μουσουλμανικών ιερών τόπων με ατιμωρησία, αποδεικνύοντας ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι (Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί) και οι ιεροί τους χώροι, βρίσκονται στο στόχαστρο των εκατοντάδων επιθέσεων της εβραϊκής ακροδεξιάς οργάνωσης τα τελευταία χρόνια.»
ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη αναφέρονται τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη, με τραγικό τρόπο, δολοφονία Παλαιστίνιου βρέφους, από εμπρησμό Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Το γεγονός εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή. Μερίδιο ευθύνης για το διαρκές έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης έχουν η ΕΕ, οι ΗΠΑ, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που διατηρούν και επεκτείνουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.» 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget