Κλειστές οι τράπεζες μέχρι και την επόμενη Δευτέρα

Κλειστές θα παραμείνουν οι Τράπεζες τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα (μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα), σύμφωνα με πληροφορίες. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επίσημη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Νωρίτερα είχε συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, το οποίο και εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων. Στο συμβούλιο αυτό που είναι επταμελές, μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς και άλλα δύο μέλη.
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τραπεζική αργία (bank holiday), δηλαδή οι τράπεζες θα παραμένουν κλειστές και θα γίνονται αναλήψεις μόνο από τα ΑΤΜ, αλλά με την επιβολή ημερήσιου ορίου ανά φυσικό πρόσωπο. Στο διάστημα που παραμείνουν κλειστές θα καθοριστούν και τα μέτρα ελέγχου κεφαλαίων (capital controls), δηλαδή περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, στις διατραπεζικές και διασυνοριακές μεταφορές κεφαλαίων, αλλά και άλλα μέτρα όπως μετάθεση λήξης προθεσμιακών κεφαλαίων κ.α.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Reuters», κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο.
Πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, ο Γ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι θα ληφθούν μέτρα για να υπάρξουν οι «ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις» στους πολίτες.   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget