ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ «Κοινό μέτωπο» και «συνεννόηση» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο «συνεννόησης» και δημιουργίας «φιλο-ευρωπαϊκού μετώπου», σαν κομμάτι της γενικότερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, όπου κατά πληροφορίες συζητήθηκε «η αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη πορεία στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί αταλάντευτα η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει διχαστικό και πολωτικό κλίμα στην κοινωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Νωρίτερα, η Φ. Γεννηματά απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και σε θεσμικά όργανα της ΕΕ, κάνοντας ταυτόχρονα «δημόσια έκκληση» «προς όλους τους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και ασφαλώς και προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα» ώστε: «Να συγκληθεί αμέσως, μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες, μια Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με τη δικαιωματική συμμετοχή του κ. Τσίπρα», «Να δοθεί παράταση του προγράμματος για εύλογο χρόνο, με συγκεκριμένο και ορατό ορίζοντα για να συνεχιστούν εντατικά και παραγωγικά οι διαπραγματεύσεις. Αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί δημιουργικά χωρίς ανεδαφικές εμμονές, με στόχο έναν έντιμο, δίκαιο και προωθητικό συμβιβασμό». «Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget