Κ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση

«Έτοιμο» να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση και «να βοηθήσει» εμφανίζει το ΔΝΤ ηΚριστίν Λαγκάρντ.
Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι άκυρο γιατί η πρόταση των δανειστών θα πάψει να ισχύει μετά την Τρίτη που ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα. Όπως είπε, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δεν θα ισχύουν.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και υπέρ της ανάταξης της οικονομίας της χώρας οι πιστωτές θα απαντήσουν «ας προσπαθήσουμε». Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών.
Σε άλλη συνέντευξη, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ρωτήθηκε εάν είναι αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και απάντησε: «Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να αποφευχθεί». Επίσης ανέφερε πως όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέες συνομιλίες, το ΔΝΤ είναι «έτοιμο να βοηθήσει».
Σε σχέση με τη δόση του δανείου που λήγει την Τρίτη, τόνισε ότι αν δεν πληρωθεί, η Ελλάδα θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και δεν θα μπορεί να λάβει κεφάλαια από το ΔΝΤ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget